es | en | pt | fr
    • Presentación
    • Países
    • Instituciones
    • Participa
        JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
        Ver ítem 
        •   Inicio
        • Colombia
        • Universidades
        • Universidad Santo Tomás (Colombia)
        • Ver ítem
        •   Inicio
        • Colombia
        • Universidades
        • Universidad Santo Tomás (Colombia)
        • Ver ítem

        Viabilidad técnica, financiera y de mercados del proceso productivo de elaboración de un queso crema de almendra en la ciudad de Tunja, Boyacá.

        Fecha
        2023-07-04
        Registro en:
        González, M. J., & Vargas. M. V. (2023). Viabilidad técnica, financiera y de mercados del proceso productivo de elaboración de un queso crema de almendra en la ciudad de Tunja, Boyacá. [Proyecto de investigación, Universidad Santo Tomás]. pdf.
        http://hdl.handle.net/11634/51517
        reponame:Repositorio Institucional Universidad Santo Tomás
        instname:Universidad Santo Tomás
        repourl:https://repository.usta.edu.co
        https://repositorioslatinoamericanos.uchile.cl/handle/2250/8680137
        Autor
        González López, María Juliana
        Vargas Ricaurte, Mariana Valentina
        Institución
        • Universidad Santo Tomás (Colombia)
        Resumen
        The dairy industry has faced challenges in terms of environmental sustainability and impact on human health due to excessive energy consumption and the generation of polluting wastewater. In addition, health risks related to excessive dairy consumption, such as cardiovascular disease, intolerance and dermatological problems. In response to these problems, one of the dairy products, specifically cream cheese, was replaced with a more sustainable alternative: Almond cream cheese. The objective was to evaluate the market, technical and financial viability of the production of this cheese and was presented as an innovative option for consumers in the city of Tunja, Boyacá. Throughout the project it was possible to demonstrate the supply and demand of the product which helped to identify the risks and opportunities in the market, the productive design of almond cream cheese was established for its optimal elaboration in addition to experimenting with two different types of flavors, after that, its viability was illustrated through industrial financial tools in the city of Tunja, Boyacá, and finally, a proposal was made to reduce its environmental impacts, which are minimal compared to conventional dairy cheese.
        Materias

        Mostrar el registro completo del ítem


        Red de Repositorios Latinoamericanos
        + de 8.000.000 publicaciones disponibles
        500 instituciones participantes
        Dirección de Servicios de Información y Bibliotecas (SISIB)
        Universidad de Chile
        Ingreso Administradores
        Colecciones destacadas
        • Tesis latinoamericanas
        • Tesis argentinas
        • Tesis chilenas
        • Tesis peruanas
        Nuevas incorporaciones
        • Argentina
        • Brasil
        • Colombia
        • México
        Dirección de Servicios de Información y Bibliotecas (SISIB)
        Universidad de Chile
        Red de Repositorios Latinoamericanos | 2006-2018
         

        EXPLORAR POR

        Instituciones
        Fecha2011 - 20202001 - 20101951 - 20001901 - 19501800 - 1900

        Explorar en Red de Repositorios

        Países >
        Tipo de documento >
        Fecha de publicación >
        Instituciones >

        Red de Repositorios Latinoamericanos
        + de 8.000.000 publicaciones disponibles
        500 instituciones participantes
        Dirección de Servicios de Información y Bibliotecas (SISIB)
        Universidad de Chile
        Ingreso Administradores
        Colecciones destacadas
        • Tesis latinoamericanas
        • Tesis argentinas
        • Tesis chilenas
        • Tesis peruanas
        Nuevas incorporaciones
        • Argentina
        • Brasil
        • Colombia
        • México
        Dirección de Servicios de Información y Bibliotecas (SISIB)
        Universidad de Chile
        Red de Repositorios Latinoamericanos | 2006-2018