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Evaluation of aquaculture farming in Tamaulipas, Mexico
Evaluación de los cultivos acuícolas en Tamaulipas, México
Registro en:
10.29059/cienciauat.v12i1.740
Autor
Trejo-Igueravide, Ruben
Institución
Resumen
Aquaculture development in Tamaulipas has been based on aquaculture farming experiences of other Mexican states and has been subject to Mexican government programs and strategies aimed at supporting farmers. The main objective of this study was to determine the economic and financial feasibility of small and medium scale Pacific white shrimp (Litopenaeus vannamei), tilapia (Oreochromis spp.), channel catfish (Ictalurus punctatus) and american oyster (Crassostrea virginica) products as well as possible synergies with government programs aimed at supporting Mexican aquaculture. Based on statistics developed by CONAPESCA, financial analyses for such products were carried out. In regards to the shrimp and catfish, their analyses were adjusted taking into consideration survey data from farmers of these species. In addition to this, interview data were used to identify possible sources of funding from government programs. It was determined that one portion of government strategies are focused on micro-scale activities, benefitting people with incomes below five times the minimum wage in Mexico, and who have assets of below US$ 10 000. However, the results have not been positive and to date there is no aquaculture production on record for any microscale business from the aforementioned socioeconomic segment. Furthermore, it was found that this support would be exclusively granted towards supporting investments in fixed assetsfor aquaculture farms with high working capital needs, promoting the development of farms that cannot be operated due to lack of resources in this vulnerable socioeconomic segment. With the culture techniques analyzed in this study, oyster farming could be an appropriate option for the development of aquaculture in the state’s low and médium socioeconomic segments, while shrimp, catfish and oyster farming could be successful options for the high socioeconomic segment. El desarrollo acuícola en Tamaulipas se ha basado en experiencias de otros estados con cultivos acuícolas de las mismas especies, y ha estado supeditado a las estrategias y a los programas de apoyo del gobierno mexicano. El objetivo del presente estudio fue determinar la viabilidad económica y financiera de los cultivos de camarón blanco del Pacífico (Litopenaeus vannamei), tilapia (Oreochromis spp.), bagre de canal (Ictalurus punctatus) y ostión americano (Crassostrea virginica) a pequeña y mediana escala, y su posible sinergia con los programas de gobierno, orientados a apoyar la acuicultura en México. Se realizaron análisis financieros para los cultivos mencionados con base en estadísticas proporcionadas por CONAPESCA. Para el caso de camarón y bagre, los análisis se ajustaron utilizando los resultados de encuestas a productores de estas especies; a través de entrevistas se identificaron las posibles fuentes de financiamiento de los programas gubernamentales. Se determinó que parte de las estrategias gubernamentales buscan apoyar actividades de microescala, beneficiando a personas con niveles de ingreso menores a cinco salarios mínimos y de activos por debajo de los US$ 10 000. Sin embargo, los resultados no parecen ser adecuados, ya que a la fecha no se tienen registros de producción acuícola de ninguna microempresa de dicho estrato socioeconómico. Además, se encontró que los apoyos son exclusivamente para las inversiones en activos fijos a cultivos con altas necesidades de capital de trabajo, propiciando inoperancia por falta de recursos en el sector socioeconómico más vulnerable. Con las técnicas de cultivo analizadas en este trabajo, el cultivo de ostión representa una opción adecuada para los sectores socioeconómicos bajo y medio (pequeño escalamiento) en el estado, mientras que para el sector socioeconómico alto, además del cultivo de ostión, se pueden considerar los cultivos de bagre y camarón que requieren mayores inversiones en capital de trabajo.