Buscar
Mostrando ítems 1-10 de 30
Plantación : criterios al momento de armar un barbecho de vid
(INTA, 2018-03-07)
Una forma efectiva de realizar una plantación de vid es por medio de la realización de barbechos. Para hacer barbechos se debe seleccionar el material durante la época de poda; acondicionarlo debidamente para su posterior ...
Vegetal pathology and grapes production
(Instituto Interamericano de Cooperación para la Agricultura (IICA), 1989-08)
The title of activity of IICA project corresponding to this consultancy is: cooperation with EMBRAPA on research activities in the field of crop production. It includes information about diseases and laboratory analysis ...
Biocontrol of fungi isolated from sour rot infected table grapes by Saccharomyces and other yeast species
(2013)
Sour rot is an important disease of grapes caused by an etiologic complex of microorganisms in which
filamentous fungi play a key role. Yeasts are used for biocontrol of pathogenic filamentous fungi on
fruits. The major ...
Marginal and media productivity of labor on table grape harvest
(Science Publishing Group, 2020-08-10)
In recent years in San Juan, Argentina the lack of manpower to harvest, clean and packing export table grape caused serious economic problems and it is the most important reason that explains the disappearance of Argentina ...
Biocontrol of postharvest Alternaria decay in table grapes from Argentina
(Elsevier, 2019-03-29)
Postharvest diseases cause considerable losses of fruit during transportation and storage. Synthetic fungicides are primarily used to control them; however, the recent trend is to shif toward safer and more eco-friendly ...
Features of raisins grape quality according to the drying process method used
(IJRDO International Journal of Research & Development Organization, 2019-02)
The province of San Juan produces the 90% of grape raisins in Argentina. The main drying method uses solar energy on drying yards built with gravel. In the recent years, others drying methods have appeared: dry on vine, ...
Formas alternativas de secar uvas: uso de estructuras en altura.
(EEA San Juan, 2018-03-21)
La provincia de San Juan es la principal productora de pasas de uva en la Argentina. El mercado de la pasa de uva es conveniente respecto a otros; sin embargo, puede presentar problemas logísticos cuando el productor no ...
Cultivares de uva de mesa evaluadas en San Juan
(EEA San Juan, INTA, 2005-04)
Es indispensable para la EEA San Juan encuadrar Es indispensable para la EEA San Juan encuadrar su investigación sobre uva de mesa en torno a los movimientos del mercado de dicha fruta. en torno a los movimientos del mercado ...
Uva de mesa, una posibilidad de diversificación productiva
(EEA Alto Valle, INTA, 2021-12)
El cultivo comercial de uva de mesa existe en el Alto Valle desde principios de los ´90, surgiendo como alternativa productiva a los tradicionales cultivos de pera y manzana. Hoy lo sigue siendo, dada la sostenida demanda ...