Buscar
Mostrando ítems 1-10 de 10
The nature of the nutrition problem
(1978)
This paper attempts to conceptualize malnutrition
from an ecological point of view. One definition of
malnutrition, a term that in Spanish can be rendered
by either 'desnutricion' or 'malnutricion', is:
a pathologic ...
The nature of the nutrition problem
(1978)
This paper attempts to conceptualize malnutrition
from an ecological point of view. One definition of
malnutrition, a term that in Spanish can be rendered
by either 'desnutricion' or 'malnutricion', is:
a pathologic ...
Environmental determinants and origins of malnutrition
(1977)
The characterization of protein-calorie malnutrition (PCM) more than 30
years ago led to its recognition as a scourge of underdeveloped societies (1).
For more than two decades, however, PCM was considered a medical ...
Environmental determinants and origins of malnutrition
(1977)
The characterization of protein-calorie malnutrition (PCM) more than 30
years ago led to its recognition as a scourge of underdeveloped societies (1).
For more than two decades, however, PCM was considered a medical ...
Systems Analysis in Nutrition and Health Planning: Approximate Model Relating Birth Weight and Age to Risk of Deficient Growth
(1976)
This paper summarizes the initial phase of an effort to develop semiquantitative methods for nutrition and health planning. The general approach is to utilize the methods of systems analysis and operations research where ...
Systems Analysis in Nutrition and Health Planning: Approximate Model Relating Birth Weight and Age to Risk of Deficient Growth
(1976)
This paper summarizes the initial phase of an effort to develop semiquantitative methods for nutrition and health planning. The general approach is to utilize the methods of systems analysis and operations research where ...
Consideraciones sobre la desnutrición en Centro América, con especial referencia a Costa Rica
(1976)
El presente trabajo analiza ciertos conceptos referentes a la situación nutricional de Costa Rica y con menos énfasis del resto de Centro América, con base en la información disponible. Se ha tratado de describir los ...
Consideraciones sobre la desnutrición en Centro América, con especial referencia a Costa Rica
(1976)
El presente trabajo analiza ciertos conceptos referentes a la situación nutricional de Costa Rica y con menos énfasis del resto de Centro América, con base en la información disponible. Se ha tratado de describir los ...
La queseria artesanal como herramienta de desarrollo regional. caso queso costeño y su evoluciónhacia una marca colectiva
El queso costeño representa en la cultura gastronómica del Caribe
de Colombia, un alimento de primera necesidad que cuenta
con mucho arraigo, especialmente para las clases socio-económicas
más vulnerables. Además, en ...
Estudio de la composición del hongo Lentinula edodes usando herramientas ómicas y su potencial en la producción de un alimento funcional
(Universidad Nacional de ColombiaBogotá - Ciencias - Doctorado en Ciencias - BioquímicaDepartamento de QuímicaFacultad de CienciasBogotá, ColombiaUniversidad Nacional de Colombia - Sede Bogotá, 2021)
Lentinula edodes es una especie fúngica perteneciente a los macromicetos para la cual se han reportado metabolitos y proteínas que presentan diversas actividades biológicas con potencial en la industria de alimentos. En ...