dc.contributorReyes-Velázquez, W.P., Laboratorio de Micotoxicología, Departamento de Salud Pública, Universidad de Guadalajara (UDG), Km 15.5 Carretera a Nogales, Jalisco, Mexico; Espinoza, V.H.I., Laboratorio de Micotoxicología, Departamento de Salud Pública, Universidad de Guadalajara (UDG), Km 15.5 Carretera a Nogales, Jalisco, Mexico; Rojo, F., Laboratorio de Micotoxicología, Departamento de Salud Pública, Universidad de Guadalajara (UDG), Km 15.5 Carretera a Nogales, Jalisco, Mexico; Jiménez-Piasencia, C., Laboratorio de Nutrición Animal, Departamento de Producción Animal, Universidad de Guadalajara (UDG), Km. 15.5 Carretera a Nogales, Jalisco, Mexico; de Lucas Palacios, E., Laboratorio de Micotoxicología, Departamento de Salud Pública, Universidad de Guadalajara (UDG), Km 15.5 Carretera a Nogales, Jalisco, Mexico; Hernández-Góbora, J., Laboratorio de Nutrición Animal, Departamento de Producción Animal, Universidad de Guadalajara (UDG), Km. 15.5 Carretera a Nogales, Jalisco, Mexico; Ramírez-Álvarez, A., Laboratorio de Micotoxicología, Departamento de Salud Pública, Universidad de Guadalajara (UDG), Km 15.5 Carretera a Nogales, Jalisco, Mexico
dc.creatorReyes-Velazquez, W.P.
dc.creatorEspinoza, V.H.I.
dc.creatorRojo, F.
dc.creatorJimenez-Piasencia, C.
dc.creatorde Lucas Palacios, E.
dc.creatorHernandez-Gobora, J.
dc.creatorRamirez-Alvarez, A.
dc.date.accessioned2015-11-19T18:51:30Z
dc.date.accessioned2023-07-04T01:15:36Z
dc.date.available2015-11-19T18:51:30Z
dc.date.available2023-07-04T01:15:36Z
dc.date.created2015-11-19T18:51:30Z
dc.date.issued2008
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/20.500.12104/66658
dc.identifierhttp://www.scopus.com/inward/record.url?eid=2-s2.0-53849113017&partnerID=40&md5=a95bd60db0abd5191e2c6dae84c39500
dc.identifierhttp://ovidsp.ovid.com/ovidweb.cgi?T=JS&CSC=Y&NEWS=N&PAGE=fulltext&D=med5&AN=18785791
dc.identifier.urihttps://repositorioslatinoamericanos.uchile.cl/handle/2250/7257017
dc.description.abstractThe aim of this study was to evaluate the chemical composition, mold count and mycotoxin contamination of corn silage collected during a six month-period. The results indicated that the chemical composition and the physicochemical parameters evaluated did not show significant variation during the sampling time. Fungal count on RBC ranged from 1.7 × 103 to 9 × 108 CFU/g. Mucor, Penicillium and Aspergillus spp. were the most frequent fungal species in the corn silage. Fusarium count ranged from 1.6 × 103 to 1.6 × 108 CFU/g in Nash Snyder culture media. Aflatoxin B, fumonisins, ochratoxin A, ochratoxin B, deoxynivalenol, and zearalenone were detected throughout the period of corn silage maintenance (100% positive samples). However, only deoxynivalenol levels were higher than the maximum limit recommended by the FDA. © 2008 Revista Iberoamericana de Micología.
dc.relationRevista Iberoamericana de Micologia
dc.relation25
dc.relation3
dc.relation182
dc.relation185
dc.relationScopus
dc.relationWOS
dc.relationMEDLINE
dc.titleOccurrence of fungi and mycotoxins in corn silage, Jalisco State, Mexico
dc.typeArticle


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