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Enzymatic Hydrolysis of Cane Bagasse (Saccharum sp hybrid) for the Production of Simple Sugars
Hidrólisis enzimática de bagazo de caña (Saccharum sp hibrido) para la producción de azúcares simples
Registro en:
10.5281/zenodo.6481849
Autor
García, Efraín
Peralta , Darlene
Resumen
Sugarcane bagasse (Saccharum sp hibrido) is a lignocellulosic agro-waste generated in large quantities by the sugar industry in Venezuela. The objective of this work was to obtain simple sugars by means of a physical pre-treatment and subsequent enzymatic treatment on the sugarcane bagasse. The method consisted of the use of Hot Water, at different temperatures and pressure on the bagasse. The sample with the best performance in terms of the release of its sugars was selected to which later, an Enzymatic Hydrolysis was applied using a commercial type cellulase preparation from the SIGMA brand Trichoderma Reesei fungus. The method with a temperature of 110 ºC, 15 Psi, was differentiated with exposure times of 40 and 60 min, resulting under these conditions an average of glucose released of 0.0346 and 0.0920 g / l. respectively. In the second condition, a temperature of 121 ºC, 15 Psi with times 40 and 60 min was used; achieving an average content of glucose released of 0.2936 and 0.2946 g /l. These results led to the selection of the condition of 121 ° C for 60 min, 15 Psi, which showed better results in the release of sugars, later it was subjected to enzymatic hydrolysis with cellulase, obtaining a final result of glucose concentration between 1.34 at 2.5 g / l. El bagazo de la caña de azúcar (Saccharum sp hibrido) es un agro residuo lignocelulosico generado en grandes cantidades por la industria azucarera en Venezuela. El objetivo de este trabajo fue obtener azúcares simples mediante un pre tratamiento físico y posterior tratamiento enzimático sobre el bagazo de caña de azúcar. El método consistió en la utilización de Agua Caliente, a diferentes temperatura y presión sobre el bagazo. Se seleccionó la muestra con mejor rendimiento en cuanto a la liberación de sus azúcares a la que posteriormente, se le aplicó una Hidrólisis Enzimática utilizando un preparado de celulasa tipo comercial proveniente del hongo Trichoderma Reesei. El método con una temperatura de 110 ºC, 15 Psi, fue diferenciado con tiempos de exposición de 40 y 60 min, resultando con estas condiciones un promedio de glucosa liberada de 0,0346 y 0,0920 g/l respectivamente. En la segunda condición se utilizó temperatura de 121 ºC, 15 Psi con tiempos 40 y 60 min; lográndose un contenido promedio de glucosa liberada de 0,2936 y 0,2946 g/l. Estos resultados llevó a seleccionar la condición de 121 °C por 60 min, 15 Psi, el cual mostró mejores resultados en liberación de azúcares, posteriormente se sometió a hidrólisis enzimática con la celulasa, obteniendo un resultado final de concentración de glucosa entre 1,34 a 2,5 g/l.