Beef tastes and preferences In Puerto Rico
Gustos y preferencias de los consumidores de carne de res de Puerto Rico
dc.creator | Cartagena-Romero, Nicolás | |
dc.creator | ||
dc.creator | ||
dc.date | 2016-10-01 | |
dc.identifier | https://revistas.upr.edu/index.php/jaupr/article/view/12732 | |
dc.identifier | 10.46429/jaupr.v100i2.12732 | |
dc.description | Puerto Rico produced 12.7% of the per capita consumption of beef during 2010. We studied consumer tastes and preferences for beef in Puerto Rico and willingness to pay for locally produced bistec cut through a questionnaire designed for this purpose. Results showed that participants preferred chicken over beef and beef over pork. In addition, results showed that 31% of the participants preferred churrasco (skirt steak), but 84% buy ground beef. A question eliciting reasons not to buy locally grown beef was included; 31% of participants indicated price as the reason while 19% indicated availability. Results showed that 69% of participants are willing to pay more for locally produced beef. | en-US |
dc.description | En Puerto Rico se produjo solo el 12.7% del consumo de carne de res per cápita en el 2010. En este trabajo se estudiaron los gustos y preferencias de los consumidores y la disponibilidad a pagar por carne de res de Puerto Rico, para lo cual se diseñó un cuestionario. Los resultados reflejan que los participantes preferían el pollo sobre la carne de res y la carne de res sobre la carne de cerdo. Entre los resultados se encontró que los participantes prefieren el churrasco (31%) pero compran mayormente carne molida (84%). A los participantes se les preguntó sobre las razones para no comprar carne de res de Puerto Rico y se encontró que el precio, con 31%, y la falta de disponibilidad, con 19%, fueron las alternativas que más seleccionaron. En cuanto a la disponibilidad a pagar se encontró que el 69% de los participantes estaban dispuestos a pagar más por el bistec de Puerto Rico. | es-ES |
dc.format | application/pdf | |
dc.language | eng | |
dc.publisher | University of Puerto Rico Mayagüez Campus Agricultural Experiment Station | en-US |
dc.relation | https://revistas.upr.edu/index.php/jaupr/article/view/12732/10475 | |
dc.rights | Derechos de autor 2018 Journal of Agriculture of the University of Puerto Rico. (Etapa III) | es-ES |
dc.source | The Journal of Agriculture of the University of Puerto Rico; Vol. 100 No. 2 (2016): Vol. 100, No. 2, October 2016; 221-235 | en-US |
dc.source | Journal of Agriculture of the University of Puerto Rico; Vol. 100 Núm. 2 (2016): Vol. 100, No. 2, October 2016; 221-235 | es-ES |
dc.source | 2308-1759 | |
dc.source | 0041-994X | |
dc.source | 10.46429/jaupr.v100i2 | |
dc.subject | Beef consumption | en-US |
dc.subject | Beef price | en-US |
dc.subject | Beef attributes | en-US |
dc.subject | Beef cattle--Economic aspects--Puerto Rico | en-US |
dc.subject | Beef industry--Puerto Rico | en-US |
dc.subject | Beef--Puerto Rico--Marketing | en-US |
dc.subject | Beef--Quality--Puerto Rico | en-US |
dc.subject | Beef--Prices--Puerto Rico | en-US |
dc.title | Beef tastes and preferences In Puerto Rico | en-US |
dc.title | Gustos y preferencias de los consumidores de carne de res de Puerto Rico | es-ES |
dc.type | info:eu-repo/semantics/article | |
dc.type | info:eu-repo/semantics/publishedVersion |