info:eu-repo/semantics/article
Effect of the Amount of Water on the Extraction of Coconut Milk at Two Temperature Ranges
Título en español.
Registro en:
10.46429/jaupr.v55i2.11047
Institución
Resumen
Studies were conducted on the extraction of coconut milk. Cold water (80° to 86° F.) and hot water (190° to 200° F.) was added to the coconut pulp in different proportions by weight. Water-addition tests were made, the ratio of water to pulp varied from 0:4 to 4:4 by weight. The results indicate that a gradual increase occurs in the percentage-yield of coconut milk as the ratio of water to pulp is increased from 0:4 to 4:4. The data shows that when the coconut milk is extracted using equal weights of water and coconut pulp (4:4 ratio), the yield is 8 to 10 percent higher than when no water is added (0:4 ratio). The results obtained from the use of cold water as compared with hot water were about the same. Chemical analyses of the coconut milk show that the fat content of both extracts is very similar with either hot or cold water. The same observation was made concerning the fat content of the press-cake. Se estudió el procedimiento de extraer la leche de coco añadiendo agua fría (de 80° a 86° F.) y agua caliente (de 190° a 200° F.), en proporciones de peso de agua a pulpa que variaron de 0:4 a 4:4. Los resultados obtenidos en estas pruebas indican que el porcentaje de leche de coco recuperado aumenta gradualmente, según varíe la cantidad de agua que se añada, desde cero hasta una cantidad igual al peso de la pulpa usada. Cuando la extracción se hace usando igual peso de agua y pulpa de coco, se obtiene un rendimiento de 8 a 10 porciento mayor que el que se obtiene sin añadir agua. Se encontró también que el uso del agua caliente en la extracción no mejora el rendimiento de leche de coco. Los análisis químicos que se hicieron demostraron que la temperatura del agua, fuese ésta fría o caliente, no afectó sustancialmente el contenido de grasa en la leche de coco y en la cachipa.