info:eu-repo/semantics/article
Effect of Nitrogen Rates, Harvest Interval and Cutting Heights on Yield and Composition of Star Grass in Puerto Rico
Título en español.
Registro en:
10.46429/jaupr.v56i3.10833
Institución
Resumen
The effect of nitrogen rates, length of harvest intervals, and cutting heights on the yield and composition of a Puerto Rico cultivar of Star grass were determined during 2 consecutive years. Dry matter yields increased with nitrogen rates at the two cutting heights tested. However, the response at the various harvest intervals tested (30, 45, 60 and 90 days) was dependent on cutting height. Low cut Star grass responded sharply up to 400 to 600 pounds of nitrogen depending on harvest interval. High cut Star grass responded sharply to 400 to 600 pounds of nitrogen depending on harvest interval. The crude protein yield and content increased up to the highest nitrogen rate tested at all harvest intervals and cutting heights. The percent nitrogen recovered in the forage was of the same magnitude as that obtained with other grasses. However, the nitrogen rates did not have a pronounced effect on the percent nitrogen recovered in the forage. The proportion of leaves to stems was not affected by nitrogen rates. Leaves were higher in protein content than the stems at all nitrogen rates and harvest intervals. Dry matter yields increased but protein content decreased as length of harvest interval increased from 30 to 90 days. Length of harvest interval did not affect the percent nitrogen recovered in the forage, but had a marked effect on chemical composition of the forage. The content of N, P and K decreased at both cutting heights and at all nitrogen rates as the length of the harvest interval increased from 30 to 90 days. The apparent digestibility of the forage decreased and lignin content increased as length of harvest interval increased. Star grass produced higher yields when cut low than high. The difference was more evident as the length of the harvest interval increased from 30 to 90 days. Se estudiaron los efectos de diversos niveles de nitrógeno, intervalo entre cortes y altura al cortarse, en el rendimiento y composición química de la yerba Estrella (Cynodon dactylon) selección Puerto Rico. La producción de materia seca aumentó según se incrementaron las aplicaciones de nitrógeno. La respuesta a los distintos intervalos de corte se afectó por la altura del corte. Cuando la yerba se cortó a ras del suelo, se registró una respuesta a la aplicación de 400 a 600 libras de nitrógeno dependiendo del intervalo entre cortes. Cuando se cortó a 6 pulgadas del suelo, la yerba Estrella respondió a la aplicación de 400 a 600 libras de nitrógeno por cuerda dependiendo del intervalo entre cortes. La producción y contenido de proteína aumentó consistentemente con las aplicaciones de nitrógeno a todos los intervalos y alturas de corte estudiados hasta alcanzar la aplicación más alta. El porcentaje del nitrógeno aplicado que se recobró en el forraje, fue similar al obtenido en otras yerbas pero el aumento en las aplicaciones de nitrógeno no disminuyó notablemente la utilización del nitrógeno por la planta, como ocurre normalmente con otras yerbas. La proporción de las hojas a los tallos no sufrió alteración al variarse los niveles de nitrógeno. Las hojas siempre tuvieron un contenido mayor de proteína que los tallos a todos los niveles de abonamiento y a todos los intervalos de corte. La producción aumentó progresivamente a medida que se prolongó el intervalo entre los cortes. El largo del intervalo entre los cortes no afectó consistentemente la recuperación del nitrógeno aplicado, pero sí alteró notablemente la composición química del forraje. El contenido de nitrógeno, fósforo y potasio disminuyó a todos los niveles de abonamiento al alargarse el intervalo entre los cortes de 30 a 90 días. La digestibilidad aparente del forraje seco disminuyó, y el contenido de lignina aumentó según se prolongaba el intervado entre los cortes. La yerba Estrella tuvo mayor producción cuando se cortó a ras del suelo que cuando se hizo a 6 pulgadas. Esta diferencia fue más notable a medida que el intervalo entre los cortes aumentó de 30 a 90 días.
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