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Performance of Holstein Cows Born in Puerto Rico Versus Cows Imported from the United States
Título en español.
Registro en:
10.46429/jaupr.v63i1.10303
Institución
Resumen
For a study of the effects of origin in a temperate climate on the rate of development and performance in their first lactation, a group of Holstein heifers were selected from herds in New York State and moved to Puerto Rico. The heifers were seven months old upon arrival in Puerto Rico. The 36 imported heifers were kept at all times together with 14 Puerto Rico born heifers of similar age on heavily fertilized grass pastures with some supplementary feeding prior to parturition. During lactation, they consumed a 20% crude protein concentrate at the rate of about 1 kg per 3 kg of milk produced. Month of calving affected lactation yields significantly (P <.05), but age, origin, and the interaction effects were not significant. Group means were similar for length of lactation, age of calving and number of days from parturition to first estrus. The imported heifers averaged higher than the locally born in milk yield (4004 vs 3815 kg), in fat yield (140 vs 130 kg), and in fat percentage (3.47 vs 3.41). In body weight, the imported heifers averaged about 23 kg heavier than the heifers born locally. Approxi mately 43% of the difference in milk yield was attributed to differences in genetic potential. Coefficients of variation were 30 to 50% more than expected tor milk yield and for fat and breeding efficiency. This study showed that in determining the performance of imported cattle, origin effects per se are much less important than stage of pregnancy, age, feed supplied and health maladies. The results also showed th at Puerto Rico born hi-grade heifers, sired by selected progeny-tested Holstein sires from the United States, will perform as well, or nearly so, as heifers which can be purchased at reasonable prices in the United States. Se seleccionaron 36 novillas Holstein de 7 meses, en hatos lecheros del estado de Nueva York y se importaron a Puerto Rico para determinar los efectos del origen en un clima templado sobre el desarrollo y el comportamiento durante la primera lactancia en el trópico. Estas se juntaron con 14 novillas nacidas en Puerto Rico. Todas se mantuvieron todo el tiempo en potreros de pastos bien abonados y bien administrados, y se alimentaron con pequeñas cantidades de alimento suplementario antes del parto, y con alimento concentrado de 20% de proteína bruta a razón de 1 kg por cada 3 kg de leche producida durante la lactancia. El mes del parto afectó significativamente (P <.05) la producción de leche, pero los efectos de edad, origen e interacción no fueron significativos. Los promedios de los grupos fueron similares para la duración de la lactancia, la edad de la vaca al parir y los días entre el parto y el primer estro. La producción media de las novillas importadas fue mayor que la de las nacidas localmente en cuanto a leche (4004 vs 3815 kg), grasa (140 vs 130 kg), y porcentaje de grasa (3.47 vs 3.41). El peso medio de las novillas importadas sobrepasó per 23 kg el de las nacidas localmente. Aproximadamente el 43% de la diferencia en producción de leche podría atribuirse a diferencias en el potencial genético. Los coeficientes de variación fueron de 30 a 50% mayores que los esperados, tanto para la producción de leche como para la eficiencia en la producción de grasa y reproducción. Este estudio demostró que los efectos de origen son mucho menos importantes que la etapa de preñez, la edad, la alimentación, y las enfermedades en la determinación del comportamiento del ganado importado. Los resultados también demostraron que las novillas de alto cruce nacidas localmente y montadas por toros Holstein de los Estados Unidos se comportaran tan bien, o casi tan bien, como las novillas que se compran en los Estados Unidos a precios razonables.