dc.contributor | Gonzalez-Rodriguez, Javier-Leonardo | |
dc.contributor | Pinzón Espitia, Olga Lucía | |
dc.creator | Mosquera Ibargüen, María Catalina | |
dc.creator | Pulido Garzón, Deisy Milena | |
dc.creator | Sánchez Jiménez, Julieth | |
dc.date.accessioned | 2015-06-09T16:58:42Z | |
dc.date.available | 2015-06-09T16:58:42Z | |
dc.date.created | 2015-06-09T16:58:42Z | |
dc.date.issued | 2015 | |
dc.identifier | http://repository.urosario.edu.co/handle/10336/10492 | |
dc.identifier | https://doi.org/10.48713/10336_10492 | |
dc.description.abstract | ABSTRACT: Objective: To describe the costs associated with enteral nutritional support in adult patients hospitalized in intensive care units (ICU),
Methodology: The preparation of this document was conducted in an exhaustive search according to specifications and recommendations of the review of literature in MEDLINE, PUBMED, SCIENCE DIRECT, considered by EBSCO databases contain articles recognized by more reliable and more used in academia. I was evident in 70 artículosel compliance with the inclusion criteria, which inthe cost analysis was performed in the management of enteral nutritional support and the importance of nutrition management in adult patients from the ICU was identified.
Results: So the importance of enteral nutritional support in its early process cost reduction and resource that can be handled before the critical patient is identified. Within this framework highlights the enteral nutritional support should be the first choice in patients.
Conclusion: Enteral nutrition considered a model of nutritional support innovation in recent decades, has evolved contributing a suitable alternative intervention without clinically relevant adverse effects, further improve the quality of life and contribute to making clinical decisions based on evidence and cost analyzes with rational use of resources, likewise, is a cost-effective practice, component cost benefit for the user to improve quality of life, obtaining greater benefits at lower cost. | |
dc.language | spa | |
dc.publisher | Universidad del Rosario | |
dc.publisher | Maestría en Administración en Salud | |
dc.publisher | Facultad de administración | |
dc.rights | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/co/ | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Abierto (Texto completo) | |
dc.rights | Atribución-NoComercial-SinDerivadas 2.5 Colombia | |
dc.rights | EL AUTOR, manifiesta que la obra objeto de la presente autorización es original y la realizó sin violar o usurpar derechos de autor de terceros, por lo tanto la obra es de exclusiva autoría y tiene la titularidad sobre la misma.
PARGRAFO: En caso de presentarse cualquier reclamación o acción por parte de un tercero en cuanto a los derechos de autor sobre la obra en cuestión, EL AUTOR, asumirá toda la responsabilidad, y saldrá en defensa de los derechos aquí autorizados; para todos los efectos la universidad actúa como un tercero de buena fe.
EL AUTOR, autoriza a LA UNIVERSIDAD DEL ROSARIO, para que en los términos establecidos en la Ley 23 de 1982, Ley 44 de 1993, Decisión andina 351 de 1993, Decreto 460 de 1995 y demás normas generales sobre la materia, utilice y use la obra objeto de la presente autorización.
--------------------------------------
POLITICA DE TRATAMIENTO DE DATOS PERSONALES. Declaro que autorizo previa y de forma informada el tratamiento de mis datos personales por parte de LA UNIVERSIDAD DEL ROSARIO para fines académicos y en aplicación de convenios con terceros o servicios conexos con actividades propias de la academia, con estricto cumplimiento de los principios de ley. Para el correcto ejercicio de mi derecho de habeas data cuento con la cuenta de correo habeasdata@urosario.edu.co, donde previa identificación podré solicitar la consulta, corrección y supresión de mis datos. | |
dc.source | (2000).Standardization of nutritional support: are protocols useful?,IntensiveCrit Care Nurs. 2000 Oct;16(5):283-9. | |
dc.source | Braga, M., Gianotti, L., Gentilini, O., Parisi, V., Salis, C., & Di Carlo, V. (2001). Early postoperative enteral nutrition improves gut oxygenation and reduces costs compared with total parenteral nutrition. Criticalcare medicine, 29(2), 242-248. | |
dc.source | instname:Universidad del Rosario | |
dc.source | reponame:Repositorio Institucional EdocUR | |
dc.subject | Evaluación económica | |
dc.subject | Soporte nutricional | |
dc.subject | costos del soporte nutricional enteral | |
dc.title | Costos asociados al soporte nutricional enteral en la unidad de cuidados intensivos, revisión de literatura | |
dc.type | masterThesis | |