Search
Now showing items 1-10 of 1902
Yeast diversity in Vitis non-vinifera ecosystemsDiversidad de levaduras en ecosistemas de Vitis no-vinifera
(Asociación Argentina de Microbiología, 2019-01)
The surface of grapes lodges a complex community of yeast species responsible for spontaneous alcoholic fermentation. The study of indigenous Saccharomyces and non-Saccharomyces yeasts during grape must fermentation ...
Estandarización y perfil genético de Vitis vinífera L. var, “Red Globe
(Universidad Nacional de Trujillo, 2017)
Desarrollo de un protocolo para la introducción in vitro de Vitis vinifera VAR. Cabernet Sauvignon
(Ingeniería Agronómica, 2012)
El presente trabajo se basó en el desarrollo de un protocolo para la introducción in vitro de Vitis Vinifera Var. cabernet sauvignon, mediante la identificación del mejor propágulo en este caso el tipo de yema (algodón/invierno) ...
Differential yeast populations in grape musts from different Vitis species in a shared terroir
(Instituto de Histología y Embriología "Dr. Mario Burgos", 2019)
The study of indigenous microbial communities in V. vinifera L. ecosystems constitutes a major research area in oenology. Few studies, however, consider the yeast communities present in non-vinifera Vitis ecosystems. ...
Aumento del tamaño de las bayas, en Moscatel de Alejandría (Vitis vinifera L.), mediante ácido giberélico
(Universidad de Concepción, Facultad de Agronomía, Chillán, 2008)
El ensayo se realizó durante la temporada 2005 - 2006. El objetivo fue incrementar
el tamaño de las bayas, en ‘Moscatel de Alejandría’ (Vitis vinífera L.), mediante la
aplicación de ácido giberélico, tanto en condiciones ...
Digital image analysis of root distribution towards improved irrigation water and soil management: Grapevine and date palm study cases
(2000-12-01)
It is presented two study cases about the approach in root analysis at field and laboratory conditions based on digital image analysis. Grapevine (Vitis vinifera L.) and date palm (Phoenix dactylifera L.) root systems were ...
Variedades criollas (Vitis vinífera L.): conservación y puesta en valor del patrimonio genético vitivinícola
(2021-11-24)
Los objetivos del proyecto fueron principalmente El presente proyecto tiene dos prospectar, rescatar e identificar
accesiones de vid recuperadas de antiguos viñedos del Oeste de Argentina; y caracterizar el potencial ...