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Mostrando ítems 1-10 de 18
Time Fractionation of Minor Lipids from Cold-Pressed Rapeseed Cake Using Supercritical CO2
(WILEY, 2012)
This work explored the possibility of using supercritical carbon dioxide (SC-CO2) to achieve fractionation of pre-pressed rapeseed (Brassica napus) cake oil at 30-50 MPa, at 40 or 80 degrees C, and increase the concentration ...
Extração, identificação e potencialidades farmacêuticas de compostos obtidos da fibra prensada da palma (Elaeis guineensis Jacq.)
(Universidade Federal de Santa MariaBrasilFarmacologiaUFSMPrograma de Pós-Graduação em Ciências FarmacêuticasCentro de Ciências da Saúde, 2016-07-26)
The increase in palm oil demand in the world market generates a greater amount of co-products
resulting from the extraction process. These by-products are being investigated for the presence of
bioactive compounds, since ...
Evaluación de la cascarilla de café como material adsorbente para la remoción de iones plomo Pb2+ presente en soluciones acuosas
Se evaluó la cascarilla de café como material adsorbente para la remoción de iones Pb2+ presente en soluciones acuosas por medio de ensayos de adsorción en modo discontinuo (Batch). El material fue caracterizado mediante ...
Aprovechamiento de dos subproductos agroindustriales en el desarrollo de un snack rico en fibra dietaria
(Bogotá - Ciencias Agrarias - Maestría en Ciencia y Tecnología de AlimentosInstituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos (ICTA)Facultad de Ciencias AgrariasBogotá, ColombiaUniversidad Nacional de Colombia - Sede Bogotá, 2021)
El uso de tecnologías de extracción sub- y supercríticas como estrategia de valorización de residuos agroindustriales, logra la obtención de extractos bioactivos y macronutrientes de interés para la industria alimentaria ...
Sacha Inchi seed oil encapsulation as a strategy for the development of new functional foods
(Universidad de los AndesMaestría en Ingeniería QuímicaFacultad de IngenieríaDepartamento de Ingeniería Química y de Alimentos, 2022-12-05)
Sacha Inchi seed oil (SIO) is a promising ingredient for the development of functional foods due to its large amount of high-value compounds that are prone to oxidation. This work aimed to obtain SIO microcapsules using ...