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Mostrando ítems 1-10 de 35
Changes in Nixtamalized Corn Flour Dependent on Postcooking Steeping Time
(J. L. Fernández-Muñoz, 2013-01-16)
The industrialization of nixtamal and tortilla production in MexicoLa industrialización del nixtamal y la elaboración de la tortilla en México
(Pontificia Universidad Católica del Perú, 2022)
Evaluation of the physical-chemical, microbiological, sensory and functional properties of maize flours (Zea mays) obtained by handmade process of nixtamalizationEvaluación de las caracteristicas fisico-quimicas, microbiologicas, sensoriales y funcionales de harinas de maíz (Zea mays) obtenidas por procesos artesanales de nixtamalización
(Universidad Centroccidental Lisandro Alvarado, 2020)
Estudio del calentamiento óhmico para la obtención de masa y harinas de maíz nixtamalizado
(2011-07-28)
The corn tortilla is the staple diet in Mexico and part of Central America. These are prepared using the alkaline thermal process which gives masa or corn flour. The corn flour nixtamalized has been an improvement of the ...
Propuesta de elaboración de harina de maíz morado, amarillo y blanco, nixtamalizado y no nixtamalizado para su aplicación en la repostería
(2019-05-20)
The present graduation work is about the elaboration of purple, yellow and white corn flour, nixtamalized and not nixtamalized, and their use with pastry techniques. Fort he nixtamalization process of the three varieties ...
Efecto de la temperatura y tiempo de ozonización en la despigmentación del grano de maíz nixtamalizado
(2008-11-26)
RESUMEN: Este trabajo fue realizado para obtener mejores características en el color de harina de maíz nixtamalizado, ya que en la actualidad la mayoría de la gente consumidora de tortilla de maíz opta por adquirir tortillas ...
Efecto de la variedad de maíz y la nixtamalización sobre el perfil aromático de masa, harina y tortilla
(Universidad Michoacana de San Nicolás de Hidalgo, 2016-03)
The aroma is one of the most important sensory attributes in foodstuffs. Corn is the most important crop of Mexican agriculture, not only because of its relevance in food poses to the population, but also for its many uses ...
PROXIMAL COMPOSITION AND IN VITRO STARCH DIGESTIBILITY IN FLAXSEED-ADDED CORN TORTILLA.
(2013-03-05)
BACKGROUND: The effect of addition of flaxseed flour (10:90, 15:85 and 20:80, w/w) on the chemical composition and starch digestibility of corn tortilla was investigated. Tortillas were baked and frozen in liquid nitrogen, ...