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Mostrando ítems 1-10 de 11
Propuesta gastronómica para la aplicación de técnicas y métodos de cocción con base en el paiche y corroncho, en el cantón Gualaquiza, provincia de Morona Santiago
(Universidad de Cuenca, 2023-04-06)
According to history, the native ichthyological abundance of the Ecuadorian Amazon has contributed to the subsistence of the indigenous communities of the region, and consequently, the permanence of food culture over time ...
Propuesta gastronómica para el aprovechamiento de la producción agrícola - ganadera en la alimentación de la comunidad de Atucloma parroquia Tarqui
(Universidad de Cuenca, 2023-04-19)
The purpose of this intervention project is to improve and diversify the diet of the inhabitants of
the community of Atucloma belonging to the Tarqui parish, through the use of agricultural and
livestock products with ...
Panadería tradicional de Nulti y su aporte a la cultura cuencana
(Universidad de Cuenca, 2023-03-10)
In the present research project, the culinary culture developed around traditional bread made in the rural parish of Nulti was studied; belonging to the canton of Cuenca, a place that is characterized by the elaboration ...
Propuesta para el desarrollo de recetas de dieta ovolacto vegetariana orientadas hacia la cocina ecuatoriana con base en maíz, chocho y maní
(Universidad de Cuenca, 2023-05-03)
This project aims to develop lacto-ovo vegetarian recipes, oriented towards
Ecuadorian cuisine, based on corn (Zea Mays), (Lupinus mutabilis) and peanuts
(Arachis hypogaea). The history of this type of diets was analyzed, ...
Aplicación de técnicas de coctelería con base en chichas de quínoa, arroz, maíz, yuca y caña de azúcar
(Universidad de Cuenca, 2023-04-11)
The chicha is a traditional Ecuadorian drink of low alcohol content that is obtained from the fermentation of cereals and fruits, whose starches and sugars are fermented and transformed into alcohol by the action of yeast. ...
Propuesta de creación de opciones de comida saludable para los bares de la Universidad de Cuenca
(Universidad de Cuenca, 2023-04-19)
In our country, in recent years there has been an accelerated increase in rates of overweight and obesity especially in the adult population, this as a result of unbalanced diets low in nutritional quality, but with high ...
Panificación en Cuenca: nacimiento de la panadería, influencia colonial y evolución actual
(Universidad de Cuenca, 2023-04-05)
Abstract
The first stone mills establishment dates from 1536. The following research tells the story of
bakery in Cuenca prior to its foundation, data are also analyzed allowing us to verify a pre-
Hispanic bakery, ...
Implementación de plan de marketing para el posicionamiento en redes sociales del restaurante Productos del Campo en la ciudad de Barranquilla
(Universidad del MagdalenaFacultad de Ciencias Empresariales y EconómicasAdministración de Empresas Turísticas y Hoteleras, 2022)
Propuesta de recetas saludables para el fortalecimiento del sistema inmunológico de niños con asma mediante la aplicación de técnicas gastronómicas sencillas como parte del proyecto “factores asociados a la respuesta terapéutica en niños asmáticos en el contexto del sarscov-2” del Departamento de Biociencias de la Universidad de Cuenca
(Universidad de Cuenca, 2023-04-06)
Bad eating habits at an early age lead to getting some type of disease, including asthma, since
the immune system is weak and does not generate defenses. The main focus of this research
is on using gastronomy as a tool ...
Análisis de mercado de restaurantes en el sector florida norte de la parroquia tarqui de la Ciudad de Guayaquil
(Universidad Estatal de Guayaquil Facultad de Ciencias Administrativas, 2017)
El emprendedorismo en la rama de las ciencias económicas y administrativas que se
enfoca en la explotación de las oportunidades de generar nuevos negocios por tanto en el
presente estudio se plantea la necesidad de ...