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Fatty acid composition of the edible sea cucumber Athyonidium chilensis
(Taylor & Francis, 2013-04)
The edible sea cucumber Athyonidium chilensis is a fishery resource of high commercial value in Chile, but no information on its lipid and fatty acid composition have been previously reported. Phospholipids were the major ...
Reproductive biology of the commercial sea cucumber Athyonidium chilensis (Holothuroidea: Dendrochirotida) in southern Chile
(2016)
Reproductive aspects of the sea cucumber Athyonidium chilensis were studied over a year in Valdivia, Chile, through gonad index (GI) analysis, macro- and microscopic analysis of the gonads, fecundity and size at first ...
Variación en la riqueza y diversidad en la dieta de Athyonidium chilensis (Semper, 1868) a lo largo de la costa chilena.
(Universidad de Concepción.Facultad de Ciencias Naturales y Oceanográficas, 2021)
Athyonidium chilensis es la especie de pepino de mar más común y de importancia
económica de las costas de Chile, distribuyéndose en la zona intermareal desde
Ancón en Perú, hasta la isla de Chiloé en Chile. Vive ...
Vibrational spectroscopy characterization and anticoagulant activity of a sulfated polysaccharide from sea cucumber Athyonidium chilensis
(ELSEVIER SCI LTD, 2012)
Extraction of Athyonidium chilensis body wall afforded a light brown powder in 4.2% yield which was fractionated by ion-exchange chromatography. The main fraction F1 contained glucuronic acid, galactosamine and fucose in ...
Validación de un método analítico para la cuantificación de aminoácidos en Athyonidium Chilensis (pepino de mar) por cromatografía líquida de alta resolución.
(Universidad de Valparaíso, 2019)
La especie Athyonidium chilensis, llamado comúnmente pepino de mar es conocido como un valioso recurso comercial debido a su alto valor alimenticio, especialmente en países orientales como Japón y China. Su utilización es ...