Buscar
Mostrando ítems 1-10 de 157
Evaluación del efecto normoglicemiante del extracto hidroalcohólico de las hojas de jackfruit (artocarpus heterophyllus Lam.) en ratones diabéticos
(Universidad de Guayaquil. Facultad de Ciencias Químicas, 2018)
La diabetes se ha convertido en una de las enfermedades con mayor tasa de mortalidad en el mundo, dada la importancia de esta problemática se tuvo como propósito evaluar el efecto normoglucemiante del extracto hidroalcohólico ...
Evaluación de la actividad antioxidante: efectos hipoglucémicos a partir de la yaca (Artocarpus heterophyllus Lam)
(Escuela Superior Politécnica de Chimborazo, 2021-08-20)
The objective of this study was to evaluate the hypoglycaemic effect from hydroalcoholic and aqueous extracts of the leaves of the Jackfruit (Artocarpus heterophyllus Lam), basing their analysis on rats (Rattus norvegicus). ...
Utilización de la nuez de fruta de pan (artocarpus heterophyllus) en elaboraciones gastronómicas 2014
(Escuela Superior Politécnica de Chimborazo, 2016)
The present research proposes: Use the breadfruit in gastronomic creations for determining the acceptability of preparations; located in Gastronomy workshops, of Riobamba Canton. This fruit is the seed of Breadfruit tree ...
PRIMER REGISTRO DE APHIS (TOXOPTERA) AURANTII 1 EN ARTOCARPUS HETEROPHYLLUS LAM (MORACEAE) EN MEXICO
(Southwestern Entomologist, 2019)
Padronização de preparações culinárias à base de jaca (Artocarpus heterophyllus)verde: proposta de combate ao desperdícioStandardization of culinary preparations based on green jack fruit (Artocarpus heterophyllus): proposal for combating food wastagePadronización de preparaciones culinarias a base de jaca (Artocarpus heterophyllus) verde: propuesta de combate al despilfarro de alimentos
(Universidade Federal da Grande DouradosBrasilFaculdade de Ciências da SaúdeUFGD, 2020)
Padronização de lanches à base de jaca (Artocarpus heterophyllus) verdeStandardization of snacks based on green jackfruit (Artocarpus heterophyllus)Padronización de bocadillos a base de jaca (Artocarpus heterophyllus) verde
(Universidade Federal da Grande DouradosBrasilFaculdade de Ciências da SaúdeUFGD, 2020)
Estudio de las propiedades nutricionales de la pulpa de jackfruit (Artocarpus heterophyllus lam) y su aplicación en la industria alimentaria.
(Escuela Superior Politécnica de Chimborazo, 2021-03-09)
The purpose of this graduation paper was to study the morphology, nutritional composition and the application of the jackfruit (Artocarpus heterophyllus Lam) in the food industry. This is originally from India but planted ...
Utilización de harina de jackfruit (Artocarpus heterophyllus lam) en galletas con bajo índice glucémico
(Escuela Superior Politécnica de Chimborazo, 2021-08-20)
The research project aimed to study the concentration of jackfruit pulp flour (Artocarpus heterophyllus Lam) in different biscuit formulations to obtain a food product with a low glycemic index. The investigation included ...
Obtención de bioplástico a partir del almidón de semillas de yaca (Artocarpus heterophyllus) y aguacate hass (Persea americana) para su uso en el recubrimiento de alimentos
(Escuela Superior Politécnica de Chimborazo, 2021-09-17)
The aim of this research project is to obtain bioplastic from the starch of jackfruit seeds (Artocarpus heterophyllus) and Hass avocado pits (Persea americana) to be used in food coating. Starch was extracted by means of ...