dc.contributorAlcalá Zarate, Luisa Fernanda
dc.contributorUniversidad Santo Tomás
dc.creatorRincón Niño, Santiago
dc.creatorTovar Silva, Deyvi Esteban
dc.date.accessioned2023-07-06T19:37:39Z
dc.date.accessioned2023-09-06T12:36:51Z
dc.date.available2023-07-06T19:37:39Z
dc.date.available2023-09-06T12:36:51Z
dc.date.created2023-07-06T19:37:39Z
dc.date.issued2023-06-28
dc.identifierRincón Niño, S. y Tovar Silva, D. E. (2023). Mejoramiento del proceso de dosificación en el área de empaquetado del producto final en la empresa Condimentos El Zafiro Azul, Bogota. [Trabajo de grado, Universidad Santo Tomás]. Repositorio institucional.
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/11634/51109
dc.identifierreponame:Repositorio Institucional Universidad Santo Tomás
dc.identifierinstname:Universidad Santo Tomás
dc.identifierrepourl:https://repository.usta.edu.co
dc.identifier.urihttps://repositorioslatinoamericanos.uchile.cl/handle/2250/8679453
dc.description.abstractThe company Inversiones el Zafiro azul in the second half of the year 2022 presented a bottleneck in the dosing process in the packaging area, inefficiently generating its functionality and in turn delaying the various stages and/or subsequent processes in the production area. Taking into account the problems found in the company of study Inversiones el Zafiro azul, the innovation methodology "Design Thinking" was applied, which allowed obtaining a tool that increased the number of dosed wrappers with a difference of 19 dosages compared to the previous way how the dosing process was carried out (measuring spoon of grammage) managing to dose 9 wrappers in the same time (1 min) generating higher performance in the packaging area.
dc.languagespa
dc.publisherUniversidad Santo Tomás
dc.publisherPregrado Ingeniería Industrial
dc.publisherFacultad de Ingeniería Industrial
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dc.rightsAbierto (Texto Completo)
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightshttp://purl.org/coar/access_right/c_abf2
dc.titleMejoramiento del proceso de dosificación en el área de empaquetado del producto final en la empresa Condimentos El Zafiro Azul, Bogota.


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