dc.contributorSadras, Victor Oscar
dc.creatorGrassini, Patricio
dc.creatorCafaro la Menza, Nicolás
dc.creatorRattalino Edreira, Juan Ignacio
dc.creatorMonzon, Juan Pablo
dc.creatorTenorio, Fatima A.
dc.creatorSpecht. James E.
dc.date2021
dc.date.accessioned2023-08-31T00:05:27Z
dc.date.available2023-08-31T00:05:27Z
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/11336/199589
dc.identifierGrassini, Patricio; Cafaro la Menza, Nicolás; Rattalino Edreira, Juan Ignacio; Monzon, Juan Pablo; Tenorio, Fatima A.; et al.; Soybean; Elsevier; 2021; 1-756
dc.identifier978-0-12-819194-1
dc.identifierCONICET Digital
dc.identifierCONICET
dc.identifier.urihttps://repositorioslatinoamericanos.uchile.cl/handle/2250/8543086
dc.descriptionSoybean is the major source of vegetable protein in the world. It is produced over a wide range of latitudes, from the Canadian prairies and Northern Great Plains in the USA to tropical areas in the Brazilian Cerrados. This chapter evaluates the environmental (E) and genetic (G) factors regulating soybean development, growth, seed yield, and seed constituents, as influenced by management (M) practices as well. The chapter focuses on three major soybean-producing regions of the world (Corn Belt in USA, Brazilian Cerrados, and Argentinean Pampas), providing examples about how G × E × M interactions are exploited for regional and local adaptation. Opportunities for yield improvement and future research are highlighted.
dc.descriptionFil: Grassini, Patricio. Universidad de Nebraska - Lincoln; Estados Unidos
dc.descriptionFil: Cafaro la Menza, Nicolás. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mar del Plata; Argentina. Universidad de Nebraska - Lincoln; Estados Unidos
dc.descriptionFil: Rattalino Edreira, Juan Ignacio. Universidad de Nebraska - Lincoln; Estados Unidos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mar del Plata; Argentina
dc.descriptionFil: Monzon, Juan Pablo. Universidad de Nebraska - Lincoln; Estados Unidos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mar del Plata; Argentina
dc.descriptionFil: Tenorio, Fatima A.. Universidad de Nebraska - Lincoln; Estados Unidos
dc.descriptionFil: Specht. James E.. Universidad de Nebraska - Lincoln; Estados Unidos
dc.formatapplication/pdf
dc.formatapplication/pdf
dc.languageeng
dc.publisherElsevier
dc.relationinfo:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/B9780128191941000086
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rightshttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subjectsoybean
dc.subjecthttps://purl.org/becyt/ford/4.1
dc.subjecthttps://purl.org/becyt/ford/4
dc.titleSoybean
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bookPart
dc.typeinfo:ar-repo/semantics/parte de libro


Este ítem pertenece a la siguiente institución