dc.creatorPrieto, Mónica A.
dc.creatorMartínez, Claudia
dc.creatorAguerre, Lorena
dc.creatorRocca, María Florencia
dc.creatorCipolla, Lucía
dc.creatorCallejo, Raquel
dc.date2020-12-14T19:42:34Z
dc.date2020-12-14T19:42:34Z
dc.date2016-02
dc.date.accessioned2023-08-29T20:07:50Z
dc.date.available2023-08-29T20:07:50Z
dc.identifier0213-005X
dc.identifierhttp://sgc.anlis.gob.ar/handle/123456789/1899
dc.identifier10.1016/j.eimc.2015.03.007
dc.identifier.urihttps://repositorioslatinoamericanos.uchile.cl/handle/2250/8519862
dc.descriptionFil: Prieto, Mónica. ANLIS Dr.C.G.Malbrán. Instituto Nacional de Enfermedades Infecciosas. Departamento Bacteriología. Servicio Bacteriología Especial; Argentina.
dc.descriptionFil: Martínez, Claudia. ANLIS Dr.C.G.Malbrán. Instituto Nacional de Enfermedades Infecciosas. Departamento Bacteriología. Servicio Bacteriología Especial; Argentina.
dc.descriptionFil: Aguerre, Lorena. ANLIS Dr.C.G.Malbrán. Instituto Nacional de Enfermedades Infecciosas. Departamento Bacteriología. Servicio Bacteriología Especial; Argentina.
dc.descriptionFil: Rocca, María Florencia. ANLIS Dr.C.G.Malbrán. Instituto Nacional de Enfermedades Infecciosas. Departamento Bacteriología. Servicio Bacteriología Especial; Argentina.
dc.descriptionFil: Cipolla, Lucía. ANLIS Dr.C.G.Malbrán. Instituto Nacional de Enfermedades Infecciosas. Departamento Bacteriología. Servicio Bacteriología Especial; Argentina.
dc.descriptionFil: Callejo, Raquel. ANLIS Dr.C.G.Malbrán. Instituto Nacional de Enfermedades Infecciosas. Departamento Bacteriología. Servicio Bacteriología Especial; Argentina.
dc.descriptionListeria monocytogenes is the causative agent of listeriosis, a food-borne disease that mainly affects pregnant women, the elderly, and immunocompromised patients. The primary treatment of choice of listeriosis is the combination of ampicillin or penicillin G, with an aminoglycoside, classically gentamicin. The second-choice therapy for patients allergic to β-lactams is the combination of trimethoprim with a sulfonamide (such as co-trimoxazole). The aim of this study was to analyze the antimicrobial susceptibility profile of strains isolated from human infections and food during the last two decades in Argentina.
dc.languageen
dc.relationEnfermedades infecciosas y microbiologia clinica
dc.rightsnone
dc.subjectListeriosis
dc.subjectListeria monocytogenes
dc.subjectAntibacterianos
dc.subjectPruebas de Sensibilidad Microbiana
dc.titleAntibiotic susceptibility of Listeria monocytogenes in Argentina
dc.typeArtículo


Este ítem pertenece a la siguiente institución