dc.contributorAlva Arévalo, Alenguer Gerónimo
dc.creatorRojas Gutiérrez, Daniél César
dc.date.accessioned2022-08-03T16:02:40Z
dc.date.accessioned2023-06-02T12:46:48Z
dc.date.available2022-08-03T16:02:40Z
dc.date.available2023-06-02T12:46:48Z
dc.date.created2022-08-03T16:02:40Z
dc.date.issued2022
dc.identifierhttps://hdl.handle.net/20.500.12737/8207
dc.identifier.urihttps://repositorioslatinoamericanos.uchile.cl/handle/2250/6544270
dc.description.abstractThe present work "Spectrophotometry and colorimetry", is a bibliographic review of all the aspects, concepts, and applications that the topic in question has in the food industry. Which is very important because the application of these, allows to optimize quality standard manufacturing processes in food production. Spectrophotometry and colorimetry are widely used methods of analysis, and are based on the relationship between the absorption of light by a compound and its concentration. Depending on the compound and the type of absorption to be measured, the sample can be in liquid, solid or gas phase. In the visible and ultraviolet regions of the electromagnetic spectrum, the sample is generally dissolved to form a solution. A key and indispensable factor in the growth of the food industry using colorimetry and spectrophotometry is the understanding and ease of adaptation to data software for color measurement, matching, formulation and quality control of color and food components. A food.
dc.description.abstractEl presente trabajo “Espectrofotometría y colorimetría”, es una revisión bibliográfica de todos los aspectos, conceptos, y aplicaciones que tiene el tema en mención en la industria alimentaria. Lo cual es muy importante porque la aplicación de estos, permite optimizar procesos de fabricación, estándares de calidad en la producción de alimentos. La espectrofotometría y colorimetría son métodos de análisis muy usados, y su principio está en la correlación entre la absorción de luz por parte de un compuesto y su concentración. Dependiendo del compuesto y el tipo de absorción a medir, la muestra puede estar en fase líquida, sólida o gaseosa. En las regiones visibles y ultravioleta del espectro electromagnético, la muestra es generalmente disuelta para formar una solución. Un factor clave e indispensable en el crecimiento de la Industria de los alimentos usando la colorimetría y espectrofotometría es la comprensión y facilidad de adaptación al software de datos para la medición del color, igualación, formulación y control de calidad del color y de los componentes de un alimento, ayudando a optimizar los procesos de producción, mejorando de esta manera la calidad del producto.
dc.languagespa
dc.publisherUniversidad Nacional de la Amazonía Peruana
dc.publisherPE
dc.rightshttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectEspectrofotometría
dc.subjectColorimetría
dc.subjectIndustria alimentaria
dc.subjectConceptos fundamentales
dc.titleEspectrofotometría y colorimetría
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesis


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