Título en español.

dc.creator
dc.creator
dc.creator
dc.creator
dc.date1964-07-01
dc.identifierhttps://revistas.upr.edu/index.php/jaupr/article/view/12993
dc.identifier10.46429/jaupr.v48i3.12993
dc.descriptionA set of four experiments with increasing levels of the three main plant nutrients and liming were established in two lateritic soils at two locations in the coffee-growing area of Puerto Rico. Two coffee cultivars were used in the experiments. The results obtained can be summarized as follows: 1. Nitrogen levels significantly affected coffee yields of the Puerto Rico cultivar in a Catalina clay at Maricao grown under shade. 2. Phosphorus and potassium did not significantly affect the yields of these coffee cultivars at the two locations. 3. Liming did not significantly affect the yields.en-US
dc.descriptionUna serie de cuatro experimentos con niveles incrementados de los tres nutrimentos de plantas principales se estableció en dos suelos lateríticos en dos localidades de la zona cafetalera de Puerto Rico. Se usaron dos tipos de café, Puerto Rico y Columnaris, en estos experimentos. Pueden resumirse los resultados como sigue: 1. Los niveles de nitrógeno afectaron significativamente los rendimientos de café del tipo Puerto Rico en un suelo Catalina arcilloso, en Maricao, bajo sombra. 2. El fósforo y el potasio no afectaron significativamente los rendimientos de ambos tipos de café en las dos localidades. 3. La aplicación de cal no afectó significativamente los rendimientos.es-ES
dc.formatapplication/pdf
dc.languageeng
dc.publisherUniversity of Puerto Rico Mayagüez Campus Agricultural Experiment Stationen-US
dc.relationhttps://revistas.upr.edu/index.php/jaupr/article/view/12993/10724
dc.rightsDerechos de autor 2018 Journal of Agriculture of the University of Puerto Rico. (Etapa III)es-ES
dc.sourceThe Journal of Agriculture of the University of Puerto Rico; Vol. 48 No. 3 (1964): Vol. 48, No. 3, July 1964; 255-262en-US
dc.sourceJournal of Agriculture of the University of Puerto Rico; Vol. 48 Núm. 3 (1964): Vol. 48, No. 3, July 1964; 255-262es-ES
dc.source2308-1759
dc.source0041-994X
dc.source10.46429/jaupr.v48i3
dc.subjectCoffee--Puerto Ricoen-US
dc.subjectCoffee--Fertilizersen-US
dc.subjectCoffee--Effect of mineral onen-US
dc.subjectCoffee--Yields--Puerto Ricoen-US
dc.subjectSoils--Puerto Ricoen-US
dc.titleYield Response of the Puerto Rico and Columnaris Coffee Cultivars in Two Latosols of Puerto Rico, as Affected by Different Levels of Nitrogen, Phosphorus, Potassium, and Limeen-US
dc.titleTítulo en español.es-ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/article
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion


Este ítem pertenece a la siguiente institución