Studies on the Roles of Boron in Growth and Sugar-Transport Processes of Sugarcane
Título en español.
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dc.date | 1973-01-01 | |
dc.date.accessioned | 2022-11-04T15:33:15Z | |
dc.date.available | 2022-11-04T15:33:15Z | |
dc.identifier | https://revistas.upr.edu/index.php/jaupr/article/view/10752 | |
dc.identifier | 10.46429/jaupr.v57i1.10752 | |
dc.identifier.uri | https://repositorioslatinoamericanos.uchile.cl/handle/2250/5124167 | |
dc.description | Sugarcane growth and quality responses to low boron supply were examined with immature plants propagated in sand culture over a period of 5 1/2 months. Plants receiving only traces of boron in once-distilled water experienced significant growth and quality losses without developing visual B-deficiency symptoms. Growth decline was largely confined to lateral internode expansion. Boron insufficiency lowered sucrose production in leaves and significantly altered the rates of sugar transport in bathing storage-tissue slices. Evidence of biochemical boron roles in leaves and of physical-biochemical roles in storage tissues is presented. The importance of major micronutrient restrictions within the realm of "hidden hunger" is discussed. | en-US |
dc.description | Se examinaron las respuestas en términos de crecimiento y calidad en plantas de caña de azúcar cultivadas en arena y sometidas a un suministro deficiente en boro. Durante un período de 5 1/2 meses, las plantas suministradas con solamente trazas de boro en agua destilada fueron afectadas adversa y significativamente en cuanto a su crecimiento y calidad sin haber desarrollado síntomas visuales de deficiencia de boro. El descenso en el crecimiento se limitó mayormente a la expansión lateral del entrenudo. La insuficiencia de boro hizo bajar la producción de sacarosa en las hojas y alteró significativamente la tasa en el movimiento del azúcar en tajadas del tejido reservante sumergidas en agua. Se presentan pruebas de la función bioquímica del boro en las hojas y de su función físico-bioquímica en el tejido reservante. Se discute la importancia que tiene la restricción de los principales micronutrimentos dentro de lo que se designa como "hambre latente." | es-ES |
dc.format | application/pdf | |
dc.language | eng | |
dc.publisher | University of Puerto Rico Mayagüez Campus Agricultural Experiment Station | en-US |
dc.relation | https://revistas.upr.edu/index.php/jaupr/article/view/10752/9073 | |
dc.rights | Derechos de autor 2017 Journal of Agriculture of the University of Puerto Rico. (Etapa III) | es-ES |
dc.source | The Journal of Agriculture of the University of Puerto Rico; Vol. 57 No. 1 (1973): Vol. 57, No. 1, January 1973; 9-23 | en-US |
dc.source | Journal of Agriculture of the University of Puerto Rico; Vol. 57 Núm. 1 (1973): Vol. 57, No. 1, January 1973; 9-23 | es-ES |
dc.source | 2308-1759 | |
dc.source | 0041-994X | |
dc.source | 10.46429/jaupr.v57i1 | |
dc.subject | Sugarcane--Fertilizers | en-US |
dc.subject | Fertilizers | en-US |
dc.subject | Sugarcane--Effect of minerals on | en-US |
dc.subject | Boron | en-US |
dc.title | Studies on the Roles of Boron in Growth and Sugar-Transport Processes of Sugarcane | en-US |
dc.title | Título en español. | es-ES |
dc.type | info:eu-repo/semantics/article | |
dc.type | info:eu-repo/semantics/publishedVersion |