Título en español.

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dc.date1974-07-01
dc.date.accessioned2022-11-04T15:33:01Z
dc.date.available2022-11-04T15:33:01Z
dc.identifierhttps://revistas.upr.edu/index.php/jaupr/article/view/10665
dc.identifier10.46429/jaupr.v58i3.10665
dc.identifier.urihttps://repositorioslatinoamericanos.uchile.cl/handle/2250/5124106
dc.descriptionSome of the most important properties, of the Florido yam (Dioscorea alata L.) starch wrere investigated. The starch has an amylose content of 34 percent and the oval-shaped granule is 31 µm in diameter, both values being higher than previously reported in the literature. The viscosity of the starch increased throughout the cooking and cooling cycles. The starch did not exhibit a peak viscosity, a factor which reflects the stability of the swollen granule.en-US
dc.descriptionSe estudiaron algunas de las propiedades más importantes del almidón del ñame Florido (Dioscorea alata L.). El almidón contiene un 34 porciento de amilosa, el gránulo es de forma ovalada y tiene un diámetro de 31 µm, excediendo ambos los valores informados en la literatura. La viscosidad del almidón aumentó durante todo el proceso de cocción y enfriamiento. El almidón no exhibió un punto de viscosidad máximo, lo cual refleja la estabilidad del gránulo hinchado.es-ES
dc.formatapplication/pdf
dc.languageeng
dc.publisherUniversity of Puerto Rico Mayagüez Campus Agricultural Experiment Stationen-US
dc.relationhttps://revistas.upr.edu/index.php/jaupr/article/view/10665/8989
dc.rightsDerechos de autor 2017 Journal of Agriculture of the University of Puerto Rico. (Etapa III)es-ES
dc.sourceThe Journal of Agriculture of the University of Puerto Rico; Vol. 58 No. 3 (1974): Vol. 58, No. 3, July 1974; 312-316en-US
dc.sourceJournal of Agriculture of the University of Puerto Rico; Vol. 58 Núm. 3 (1974): Vol. 58, No. 3, July 1974; 312-316es-ES
dc.source2308-1759
dc.source0041-994X
dc.source10.46429/jaupr.v58i3
dc.subjectYams--Puerto Ricoen-US
dc.subjectDiscoreaceaeen-US
dc.subjectStarchen-US
dc.subjectYams--Compositionen-US
dc.titleProperties of Starch from Florido Yam (Dioscorea alata L.)en-US
dc.titleTítulo en español.es-ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/article
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion


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