Título en español.

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dc.date1979-04-01
dc.date.accessioned2022-11-04T15:32:02Z
dc.date.available2022-11-04T15:32:02Z
dc.identifierhttps://revistas.upr.edu/index.php/jaupr/article/view/10270
dc.identifier10.46429/jaupr.v63i2.10270
dc.identifier.urihttps://repositorioslatinoamericanos.uchile.cl/handle/2250/5123787
dc.descriptionSmall, coryneform, noncultivable xylem-inhabitating bacteria with mesosomes, measuring 1430-1830 nm x 140-165 nm, were observed in negatively stained juice extracted from sugarcane varieties B 49-11 9, PR 1059 and PR 1140, showing internal symptoms of ratoon stunting disease. Ten sugarcane varieties, PR 1059, PR 1140, PR 61-902, PR 62-258, PR 62-285, PR 64-15, PR 64-610, B 49-119, CB 49-260 and CP 52-43, were tested for resistance to ratoon stunting disease. PR 61-902, inoculated with the causal agent, produced significantly less cane and sugar per acre (approximately 31%) in plant cane, first ratoon and second ratoon crops as compared with those obtained from disease-free, hot water treated nursery stock. Therefore, it is recommendable to use only the ratoon stunting disease-free seed pieces of this variety for commercial planting in Puerto Rico.en-US
dc.descriptionEstudios de microscopia electrónica realizados con savia exprimida del xilema de caña de azúcar de las variedades B 49-119, PR 1059 y PR 1140 que presentaban síntomas de enanismo de retoño, demostraron en tinción negativa, la presencia de pequeñas corinebacterias con mesosomas de tamaño 1430-1 830 nm x 140- 165 nm. Las bacterias fueron no cultivables. Las siguientes diez variedades, PR 1059, PR 1140, PR 61 -902, PR 62-258, PR 62-285. PR 64-15, PR 64-610, B 49-119, CB 49-260 y CP 52-43, fueron sometidas a la prueba de resistencia a la enfermedad del enanismo del retoño. La variedad PR 61-902 infectada, produjo significativamente menos caña y azúcar por acre (aproximadamente 31%) en la plantilla, primero y segundo retoños, en contraste con los resultados obtenidos de las cañas libres de enfermedad cuando se uso semilla tratada con agua caliente. Por lo tanto, para la siembra de esta variedad en plantaciones comerciales de Puerto Rico se recomienda usar semilla tratada.es-ES
dc.formatapplication/pdf
dc.languageeng
dc.publisherUniversity of Puerto Rico Mayagüez Campus Agricultural Experiment Stationen-US
dc.relationhttps://revistas.upr.edu/index.php/jaupr/article/view/10270/8602
dc.rightsDerechos de autor 2017 Journal of Agriculture of the University of Puerto Rico. (Etapa III)es-ES
dc.sourceThe Journal of Agriculture of the University of Puerto Rico; Vol. 63 No. 2 (1979): Vol. 63, No. 2, April 1979; 146-151en-US
dc.sourceJournal of Agriculture of the University of Puerto Rico; Vol. 63 Núm. 2 (1979): Vol. 63, No. 2, April 1979; 146-151es-ES
dc.source2308-1759
dc.source0041-994X
dc.source10.46429/jaupr.v63i2
dc.subjectSugarcane--Diseases and pests--Puerto Ricoen-US
dc.subjectRatoon stunting diseaseen-US
dc.titleFurther Developments in the Study of the Ratoon Stunting Disease of Sugarcane in Puerto Ricoen-US
dc.titleTítulo en español.es-ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/article
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion


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