Productos enlatados de pollo

dc.creator
dc.creator
dc.creator
dc.date1993-10-01
dc.date.accessioned2022-11-04T15:29:18Z
dc.date.available2022-11-04T15:29:18Z
dc.identifierhttps://revistas.upr.edu/index.php/jaupr/article/view/4201
dc.identifier10.46429/jaupr.v77i3-4.4201
dc.identifier.urihttps://repositorioslatinoamericanos.uchile.cl/handle/2250/5122952
dc.descriptionProduction and consumption of chicken in Puerto Rico has been increasing. The amount of imported chicken, however, is still too-high. To provide alternatives that can be used to diversity and increase local poultry production, convenience canned products were developed. These included fricassee, patties, meatballs in tomato sauce, stewed gizzards and a base concentrate for rice dishes. Results indicated that the products developed were rated acceptable by the taste panel. This is indicative that the canned chicken products developed were good quality foods that thus have a market potential. Since these products were formulated as high quality foods, production costs are high.en-US
dc.descriptionTanto la producción como el consumo de pollo en Puerto Rico ha venido aumentando. Sin embargo, la cantidad de pollo que se importa a la isla es todavía alta. A manera de proveer alternativas que puedan utilizarse para diversificar y expandir la producción local de pollos, se desarrollaron varios productos enlatados. Estos incluyeron fricasé, hamburgesas ("patties"), albóndigas en salsa de tomate, mollejas guisadas y una base concentrado para platos con arroz. Un panel de catadores consideró aceptables los productos desarrollados. Esto indica que estos productos de pollo enlatados son alimentos de buena calidad, los cuales tienen un potencial de mercado. Como estos productos se formularon como alimentos de alta calidad, su costo de producción es elevado.es-ES
dc.formatapplication/pdf
dc.languageeng
dc.publisherUniversity of Puerto Rico Mayagüez Campus Agricultural Experiment Stationen-US
dc.relationhttps://revistas.upr.edu/index.php/jaupr/article/view/4201/3709
dc.rightsDerechos de autor 2016 Journal of Agriculture of the University of Puerto Rico.es-ES
dc.sourceThe Journal of Agriculture of the University of Puerto Rico; Vol. 77 No. 3-4 (1993): Vol. 77, No. 3-4, July-October 1993; 137-143en-US
dc.sourceJournal of Agriculture of the University of Puerto Rico; Vol. 77 Núm. 3-4 (1993): Vol. 77, No. 3-4, July-October 1993; 137-143es-ES
dc.source2308-1759
dc.source0041-994X
dc.source10.46429/jaupr.v77i3-4
dc.subjectCanned chicken industry--Puerto Ricoen-US
dc.subjectcanned chicken--Puerto Ricoen-US
dc.titleCanned chicken productsen-US
dc.titleProductos enlatados de polloes-ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/article
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion


Este ítem pertenece a la siguiente institución