The Oxidizing Enzymes of Sugarcane: Cytochrome C Oxidase
Título en español
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dc.date | 1966-04-01 | |
dc.date.accessioned | 2022-11-04T15:29:00Z | |
dc.date.available | 2022-11-04T15:29:00Z | |
dc.identifier | https://revistas.upr.edu/index.php/jaupr/article/view/3720 | |
dc.identifier | 10.46429/jaupr.v50i2.3720 | |
dc.identifier.uri | https://repositorioslatinoamericanos.uchile.cl/handle/2250/5122839 | |
dc.description | A study was made of the distribution and properties of cytochrome C oxidase in sugarcane. The enzyme was extracted from fresh root tissues of variety P.R. 980 with water and precipitated with ammonium sulfate. Cytochrome C oxidase was assayed spectrophotormetrically at 550 mu by measuring the optical-density decline of a buffered solution of reduced ox-heart cytochrome C and enzyme. Fractionation of cane extracts with ammonium sulfate showed that cytochrome C oxidase is precipitated primarily between 80- and 95-percent saturation. This corresponds to the range of little or no tyrosinase precipitation, indicating that tyrosinase may act to mask the action of cytochrome C oxidase in crude cane preparations. Richest source of the oxidase was root tissue, although moderate activity was also present in the 80- to 95-percent fraction of meristem extracts. Some activity was likewise obtained with sheath and node preparations. Cytochrome C oxidase was stable for about 24 hours when maintained in dilute cysteine-HCl solution at 2°C. More than 50- percent of the activity was lost after 9 days. The enzyme was not adversely affected by freezing, it was totally inactivated by boiling for 5 minutes. Optimum temperature lay in the range of 36° to 40°C. Optimum pH was about 4.3. Cytochrome C oxidase activity was plotted as a first-order reaction with reference both to enzyme concentration and time. Iron appeared to be a limiting factor in the standard root preparations. Km was 4.5 X 10-5 mols of reduced cytochrome C per liter. Both mercury and cysteine-HCl stimulated the enzyme at the concentration 2.0 umols/ml. of digest. Boron and nitrate stimulated to a lesser extent at the same concentration, and cyanide caused total inhibition. Carbon monoxide did not inhibit when tested under normal light conditions. Dialysis against distilled water caused 70-percent activity decline within 2 hours, and almost total inactivation by 44 hours. Cysteine-HCl served to reactivate the enzyme. Iron, increased activity of the dialyzed preparation over that of the undialyzed control, indicating that this element is essential for maximum activity. Significance and potential roles of cytochrome C oxidase in sugarcane were discussed. | en-US |
dc.description | Se hizo un estudio de la distribución y propiedades de la citocroma C oxidasa- en la caña de azúcar. La enzima se extrajo con agua, de tejidos frescos de la raíz y se precipitó con sulfato de amonio. La prueba se hizo con un espectrofotómetro a 550 mu, midiéndose la disminución en densidad óptica de una solución amortiguada y reducida de citocroma C, preparada de corazón de buey, y enzima. Al separarse por fraccionación los extractos de la caña con sulfato amónico la citocroma C oxidasa se precipitó principalmente cuando alcanzó una saturación de 80 a 95 por ciento. Esto corresponde al nivel donde hay poca o ninguna precipitación en el caso de la tirosinasa, indicando que ésta puede actuar enmascarando la acción de la citocroma C oxidasa en preparaciones crudas de caña. La mejor fuente de oxidasa fue el tejido de la raíz, aunque también se observó una actividad moderada en una fracción de 80 a 95 por ciento que se separó de los extractos meristemáticos. Asimismo se observó alguna actividad en las preparaciones de la yagua y el nudo. La citocroma C oxidasa se mantuvo estable alrededor de 24 horas cuando permaneció en una solución diluida de cisteína-HCl a 2°C. Más del 50 por ciento de la actividad se suspendió después de 9 días. La enzima no se afectó adversamente al congelarse, aunque se inactivo totalmente cuando se hirvió por 5 minutos. La temperatura óptima fue de 36 a 40°C. y el pH óptimo de alrededor de 4.3. La actividad de la citocroma C oxidasa se trazó como una reacción de primer orden con referencia tanto a la concentración enzimática como al factor tiempo. El hierro pareció ser un factor limitativo en las preparaciones standard de la raíz. El Km fue 4.5 X 10-5 mols de citocroma C reducida, por litro. Tanto el mercurio como la cisteína-HCl estimularon la enzima a una concentración de 2.0 mols por ml. de digesto. El boro y el nitrato la estimularon en menor medida a la misma concentración y el cianuro causó una inhibición total. El monóxido de carbono no causó inhibición alguna, cuando se probó bajo condiciones normales de luz. La diálisis en presencia de agua destilada causó una disminución de 70 por ciento en la actividad, en 2 horas, y la inactivación casi total en 44 horas. La cisteína-HCl sirvió para reactivar la enzima. El hierro aumentó la actividad de la preparación dializada, en contraste con la no dializada, lo cual demuestra que este elemento es esencial para lograr una actividad máxima. Se discute en este trabajo el significado y el papel potencial que desempeña la citocroma C oxidasa en la caña de azúcar. | es-ES |
dc.format | application/pdf | |
dc.language | eng | |
dc.publisher | University of Puerto Rico Mayagüez Campus Agricultural Experiment Station | en-US |
dc.relation | https://revistas.upr.edu/index.php/jaupr/article/view/3720/3214 | |
dc.rights | Derechos de autor 2016 Journal of Agriculture of the University of Puerto Rico. | es-ES |
dc.source | The Journal of Agriculture of the University of Puerto Rico; Vol. 50 No. 2 (1966): Vol. 50, No. 2, April 1966; 131-145 | en-US |
dc.source | Journal of Agriculture of the University of Puerto Rico; Vol. 50 Núm. 2 (1966): Vol. 50, No. 2, April 1966; 131-145 | es-ES |
dc.source | 2308-1759 | |
dc.source | 0041-994X | |
dc.source | 10.46429/jaupr.v50i2 | |
dc.subject | Enzymes | en-US |
dc.subject | Sugarcane--Effect of enzymes on | en-US |
dc.subject | Plants--Respiration | en-US |
dc.subject | Cytochrome oxidase | en-US |
dc.title | The Oxidizing Enzymes of Sugarcane: Cytochrome C Oxidase | en-US |
dc.title | Título en español | es-ES |
dc.type | info:eu-repo/semantics/article | |
dc.type | info:eu-repo/semantics/publishedVersion |