dc.creatorNandwani, Shyam S.
dc.creatorFernández Gómez, Otoniel
dc.date.accessioned2022-05-30T18:12:01Z
dc.date.accessioned2022-10-19T21:01:11Z
dc.date.available2022-05-30T18:12:01Z
dc.date.available2022-10-19T21:01:11Z
dc.date.created2022-05-30T18:12:01Z
dc.date.issued1992
dc.identifier09601481
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/11056/23139
dc.identifier.urihttps://repositorioslatinoamericanos.uchile.cl/handle/2250/4510996
dc.description.abstractTwo folding and light solar ovens designed and constructed by Solar Box Cookers International (SBCI), Sacramento, U.S.A., have been studied experimentally. Furthermore, their performance is com pared with standard two glass solar ovens designed by one of us (S.S.N.), in the climate of Costa Rica. According to our measurements, made with and without load, taken during 30 different days, both cardboard ovens are 15-25% less efficient than the conventional oven and, secondly, the improved SBCI oven is slightly better than the previous SBCI oven.
dc.description.abstractSe han estudiado experimentalmente dos hornos solares plegables y ligeros diseñados y construidos por Solar Box Cookers International (SBCI), Sacramento, EE.UU. Además, se compara su desempeño con dos hornos solares estándar de vidrio diseñados por uno de nosotros (S.S.N.), en el clima de Costa Rica. Según nuestras mediciones, realizadas con y sin carga, tomadas durante 30 días diferentes, ambos hornos de cartón son un 15-25% menos eficientes que el horno convencional y, en segundo lugar, el horno SBCI mejorado es ligeramente mejor que el horno SBCI anterior.
dc.languagespa
dc.publisherElsevier
dc.rightsAcceso embargado
dc.sourceRenewable Energy vol.3 no.6-7 607-620 1993
dc.subjectENERGÍA SOLAR
dc.subjectHORNOS SOLARES
dc.subjectSOLAR ENERGY
dc.titleComparative Study Of Conventional And Sbci Cardboard Solar Ovens
dc.typehttp://purl.org/coar/resource_type/c_6501


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