dc.contributorEstévez Gómez, Martha Jhoana
dc.creatorDiaz Estupiñan, Tania Alejandra
dc.date.accessioned2021-05-07T21:15:14Z
dc.date.available2021-05-07T21:15:14Z
dc.date.created2021-05-07T21:15:14Z
dc.date.issued2021-05-05
dc.identifierDiaz Estupiñan, T. E (2021). Documentación del sistema de gestión ambiental en la planta de harinas de Avidesa Mac Pollo S.A. [Tesis de Pregrado]. Universidad Santo Tomás, Bucaramanga, Colombia.
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/11634/34024
dc.identifierreponame:Repositorio Institucional Universidad Santo Tomás
dc.identifierinstname:Universidad Santo Tomás
dc.description.abstractThis paper presents the work done as an environmental practitioner in the flour plant of the company Avidesa Mac Pollo S.A, whose purpose was to provide support in the different activities described for compliance with the current environmental regulations. The main objective of the business practice was to carry out the documentation of the EMS Environmental Management System in accordance with NTC ISO 14001:2015; to this end, monitoring was carried out, control, verification and updating of the various environmental programmes and documents of the Plant. On the other hand, it was carried out accompaniment to the activities related to the management of the water resource and of the solid and hazardous waste in the Plant of food and incubator, Finally, it was fulfilled to the proposed objectives in a satisfactory way for the company.
dc.languagespa
dc.publisherUniversidad Santo Tomás
dc.publisherPregrado de Ingeniería Ambiental
dc.publisherFacultad de Ingeniería Ambiental
dc.relationBedoya, C. (2012). Plan de Gestión Integral de Residuos Sólidos y Peligrosos e Implementación de Programas Ambientales de la Empresa Harinagro S.A. Universidad Pontificia Bolivariana. https://ishareslide.net/view-doc.html?utm_source=plan-de-gestion-integral-de-residuos-solidos-y-peligrosos-e-implementacion-de-programas-ambientales-de-la-empresa-harinagro-s-a
dc.relationBermúdez, R., & Camacho, D. (2010). El uso del diagrama causa-efecto en el análisis de casos. Revista Latinoamericana de Estudios Educativos (México), XL(3–4), 127–142.
dc.relationCano, C. (2013). Evaluación de un tratamiento de floculación- flotación para el agua residual generada en el procesamiento de subproductos avícolas. Journal of Chemical Information and Modeling, 53(9), 1689–1699.
dc.relationICONTEC. (2015). Norma Técnica Colombiana NTC-ISO (Ntc-Iso 14001:2015). 2015-09-23, 571, 55. https://informacion.unad.edu.co/images/control_interno/NTC_ISO_14001_2015.pdf
dc.relationIDEAM. (2013). Guía para el monitoreo de vertimientos, aguas superficiales y subterráneas. Journal of Chemical Information and Modeling, 53(9), 1689–1699.
dc.relationM.ambiente. (2019). Res 2184 2019 Colores Bolsas-41.Pdf. https://www.minambiente.gov.co/images/normativa/app/resoluciones/res 2184 2019 colores bolsas-41.pdf
dc.relationMAC POLLO. (2020). Nuestra visión, Misión. 2020. https://www.macpollo.com/acerca-de-nosotros
dc.relationMarsalL, A. (2019). Oxidizing unhairing process with hair recovery. Experiments on the Prior Hair Immunization, 83, 1–67. https://doi.org/10.1017/CBO9781107415324.004
dc.relationMoreno, C. A. (2016). Estudio técnico para la implementación de un tratamiento y descarga adecuado de aguas residuales para minimizar el impacto ambiental negativo, en la empresa empacadora de harina de pescado UGLAN s.a. ubicada en la comuna el real de la parroquia Chanduy en. https://repositorio.upse.edu.ec/xmlui/bitstream/handle/46000/3611/UPSE-TII-2015-040.pdf?sequence=1&isAllowed=y
dc.relationMuriel, R. (2006). La Gestión Ambiental. Ide@Sostenible, 13, 1. https://upcommons.upc.edu/bitstream/handle/2099/1110/13_GestAmbientalRafaelMuriel_cast.pdf
dc.relationParedes Concepción, P. (2014). Producción más limpia y el manejo de efluentes en plantas de harina y aceite de pescado. Industrial Data, 17(2), 72. https://doi.org/10.15381/idata.v17i2.12050
dc.relationPerez, O. (2011). Seguimiento Y Control Al Plan De Manejo Ambiental Y Diseño De Una Propuesta Para El Mejor Funcionamiento De La Ptari. https://repository.upb.edu.co/bitstream/handle/20.500.11912/1605/digital_21642.pdf?sequence=1&isAllowed=y
dc.relationRamirez, R., & Devia, A. (2019). Diseño Del Plan De Gestión Ambiental En La Empresa De Confecciones Quiromar S.a.S. Bogotá Cundinamarca. Journal of Chemical Information and Modeling, 53(9), 1689–1699. https://doi.org/10.1017/CBO9781107415324.004
dc.relationUlloa, F. (2011). Manual De Gestión. 7–69. https://unesdoc.unesco.org/ark:/48223/pf000219184 Universidad Surcolombiana. (2016). Ficha Técnica de Indicadores. Ficha Técnica de Indicadores, 1–4. https://www.usco.edu.co/contenido/SGC-USCO/indicadores/16 EV-CAL-FO-04 Ficha Tecnica De Indicadores Gestion Ambiental.pdf
dc.rightshttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/co/
dc.rightsAbierto (Texto Completo)
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightshttp://purl.org/coar/access_right/c_abf2
dc.rightsCC0 1.0 Universal
dc.rightsAtribución-NoComercial-SinDerivadas 2.5 Colombia
dc.titleDocumentación del sistema de gestión ambiental en la planta de harinas de Avidesa Mac Pollo S.A.


Este ítem pertenece a la siguiente institución