es | en | pt | fr
    • Presentación
    • Países
    • Instituciones
    • Participa
        JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
        Ver ítem 
        •   Inicio
        • Colombia
        • Universidades
        • Universidad Jorge Tadeo Lozano (Colombia)
        • Ver ítem
        •   Inicio
        • Colombia
        • Universidades
        • Universidad Jorge Tadeo Lozano (Colombia)
        • Ver ítem

        Effect of storage time and temperature on the physicochemical and sensory characteristics of commercial apricot jam

        Registro en:
        0308-8146
        http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2013.08.037
        http://hdl.handle.net/20.500.12010/9373
        http://expeditiorepositorio.utadeo.edu.co
        http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2013.08.037
        http://repositorioslatinoamericanos.uchile.cl/handle/2250/3506312
        Autor
        Touati, Noureddine
        Tarazona-Díaz, Martha Patricia
        Aguayo, Encarna
        Louaileche, Hayette
        Institución
        • Universidad Jorge Tadeo Lozano (Colombia)
        Resumen
        Storage conditions are important factors for jam quality. The objective of this study was to monitor the physicochemical stability and sensorial profile of apricot jam during storage for 60 days at 5 C, 25 C and 37 C. For that purpose, special attention was paid to total soluble solids (TSS), titratable acidity (TA), colour, free amino acids (FAA), total sugars (TS) and hydroxymethylfurfural (HMF). The decreasing parameter for jam at the end of storage under 5 C, 25 C and 37 C, respectively, were 16.81%, 34.30% and 56.01% for FAA, and 5.52%, 9.02% and 7.46% for TS; likewise, the increasing were 19.81%, 22.94% and 25.07% for TA, 3.15%, 4.08% and 4.47% for TSS, 15.96%, 112.76% and 150% for HMF. Jam stability was better at 5 C than 25 C and 37 C. The interaction time–temperature factor had significant effects on pH, TS, FAA and HMF, unlike TA, TSS and sensorial profile.
        Materias
        Amino acids
        Hydroxymethyl furfural
        Total sugars
        Jam stability
        Physicochemical parameters
        Organoleptic quality

        Mostrar el registro completo del ítem


        Red de Repositorios Latinoamericanos
        + de 8.000.000 publicaciones disponibles
        500 instituciones participantes
        Dirección de Servicios de Información y Bibliotecas (SISIB)
        Universidad de Chile
        Ingreso Administradores
        Colecciones destacadas
        • Tesis latinoamericanas
        • Tesis argentinas
        • Tesis chilenas
        • Tesis peruanas
        Nuevas incorporaciones
        • Argentina
        • Brasil
        • Colombia
        • México
        Dirección de Servicios de Información y Bibliotecas (SISIB)
        Universidad de Chile
        Red de Repositorios Latinoamericanos | 2006-2018
         

        EXPLORAR POR

        Instituciones
        Fecha2011 - 20202001 - 20101951 - 20001901 - 19501800 - 1900

        Explorar en Red de Repositorios

        Países >
        Tipo de documento >
        Fecha de publicación >
        Instituciones >

        Red de Repositorios Latinoamericanos
        + de 8.000.000 publicaciones disponibles
        500 instituciones participantes
        Dirección de Servicios de Información y Bibliotecas (SISIB)
        Universidad de Chile
        Ingreso Administradores
        Colecciones destacadas
        • Tesis latinoamericanas
        • Tesis argentinas
        • Tesis chilenas
        • Tesis peruanas
        Nuevas incorporaciones
        • Argentina
        • Brasil
        • Colombia
        • México
        Dirección de Servicios de Información y Bibliotecas (SISIB)
        Universidad de Chile
        Red de Repositorios Latinoamericanos | 2006-2018