dc.contributorAyala Jara, Carmen Isolina
dc.creatorMarcos Rodríguez, Jesi Fiorela
dc.creatorMeregildo Toribio, Suli María
dc.date2018-03-26T16:49:56Z
dc.date2018-03-26T16:49:56Z
dc.date2018-02
dc.date.accessioned2018-04-27T14:30:36Z
dc.date.available2018-04-27T14:30:36Z
dc.identifierhttp://dspace.unitru.edu.pe/handle/UNITRU/10107
dc.identifier.urihttp://repositorioslatinoamericanos.uchile.cl/handle/2250/1431068
dc.descriptionThe present research work was aimed at determining the minimum inhibitory concentration (MIC) and the minimum bactericidal concentration (MBC) of the hydroethanolic extract of the Persea americana "avocado" seeds against Staphylococcus epidermidis; from the populated center of the district of Moche, province of Trujillo. The hydroetanolic extract of Persea americana seeds was obtained by mashing with constant agitation for 15 days. It also presented the following organoleptic characteristics: dark orange color, suigéneris smell, liquid texture, bitter taste. Then the CMI was determined by the M27-A3 method standardized by the Clinical and Laboratory Standards Institute (CLSI), adapted to the research, ten concentrations were used; and the CMB was performed by the method of agar dilution using the technique of surface planting in Muller-Hinton agar, a value of 12.5% was obtained, for both determinations against Staphylococcus epidermidis
dc.descriptionEl presente trabajo de investigación, estuvo orientado a determinar la concentración mínima inhibitoria (CMI) y la concentración mínima bactericida (CMB) del extracto hidroetanólico de las semillas Persea americana “palta” frente a Staphylococcus epidermidis procedente centro poblado del distrito de Moche, provincia de Trujillo. El extracto hidroetanólico de las semillas Persea americana se obtuvo por macerado con constante agitación por 15 días. Asimismo presentó las siguientes características organolépticas: color anaranjado oscuro, olor suigéneris, textura líquida, sabor amargo. Luego se determinó la CMI por el método M27-A3 estandarizado por el Clinical and laboratory Standards institute (CLSI) adaptado a la investigación se utilizó diez concentraciones; y la CMB se realizó por el método de Dilución en agar utilizando la técnica de siembra en superficie en agar Muller-Hinton, se obtuvo un valor de 12.5 %, para ambas determinaciones frente Staphylococcus epidermidis
dc.descriptionTrabajo de investigación
dc.languagespa
dc.publisherUniversidad Nacional de Trujillo
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightshttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/pe/
dc.sourceUniversidad Nacional de Trujillo
dc.sourceRepositorio institucional - UNITRU
dc.subjectConcentración Mínima Inhibitoria
dc.subjectConcentración Mínima Bactericida
dc.subjectPersea americana
dc.titleEfecto antibacteriano in vitro del extracto hidroetanólico de la semilla de Persea americana frente a Sthaphylococcus epidermidis
dc.typeOtro


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