dc.contributor | Ramírez Córdova, Segundo Miguel | |
dc.creator | Valverde Urtecho, Alina Del Rocío | |
dc.date | 2016-11-03T19:50:41Z | |
dc.date | 2016-11-03T19:50:41Z | |
dc.date | 10/14/2016 | |
dc.date.accessioned | 2018-04-27T14:14:48Z | |
dc.date.available | 2018-04-27T14:14:48Z | |
dc.identifier | http://dspace.unitru.edu.pe/handle/UNITRU/4411 | |
dc.identifier.uri | http://repositorioslatinoamericanos.uchile.cl/handle/2250/1426833 | |
dc.description | This project investigates new alternatives in catering service in the city of Trujillo. The idea is to introduce a new catering concept based on professional, comprehensive and personalized service, and focused on providing food for any social event. The project aims to market the NSE A-B, of which the critical points of success are the quality of our service, to have culinary professionals work with client input, with a work plan that will satisfy each of our clients. The statistical research methods used on our sample selection were market research, technical, financial, economic studies used to assess the technical, economic and financial feasibility of starting a catering company in the province of Trujillo. The development of our statistical research method on the sample selection used to assess the technical, economic and financial feasibility of starting a catering company in Trujillo province included market research, technical study and a financial economic survey. The results of the research are as follows: in the market study we determined the target demand, in the technical study we determined the optimal project location, the optimal size of the project, availability of inputs and supplies, in the financial economic study we determined the income structure, the costs of investment, manufacturing and operation, culminating with bank financing for the project. It was determined that the project is technically, economically and financially viable, since economic and financial indicators indicate: VANE = S/.111793,56, TIRE = 51,01%, VANF = S/.119909,84, TIRF = 67,16 %. | |
dc.description | En este proyecto se investiga una nueva alternativa en el servicio de catering en la ciudad de Trujillo. La idea consiste en introducir un nuevo concepto de catering basado en un servicio profesional, integral y personalizado, enfocado en brindar comida para cualquier evento social. El proyecto tiene como mercado meta el NSE A-B, los puntos críticos de éxito son la calidad de nuestro servicio al contar con profesionales del arte culinario y trabajar con insumos de primera, con un esquema de trabajo que permita satisfacer a cada uno de nuestros clientes. Para el desarrollo de la investigación se utilizaron los métodos estadísticos para la selección de la muestra, estudio de mercado, estudio técnico y estudio económico financiero para evaluar la viabilidad técnica, económica y financiera del estudio de pre factibilidad para la instalación de una empresa de catering en la provincia de Trujillo. Los resultados obtenidos de la investigación son los siguientes: en el estudio de mercado se determinó la demanda objetivo, en el estudio técnico se determinó la localización del proyecto, el tamaño óptimo del proyecto, la disponibilidad de insumos y suministros, en el estudio económico financiero se determinó la estructura de ingresos, costos de inversión, fabricación y operación, culminando con el flujo de caja económico y financiero del proyecto. Se determinó que el proyecto es viable técnica, económica y financieramente, puesto que los indicadores económicos y financieros nos lo indican VANE = S/. 111,793.56, TIRE = 51.01%, VANF = S/. 119,909.84, TIRF = 67.16 %. | |
dc.language | spa | |
dc.publisher | Universidad Nacional de Trujillo | |
dc.relation | TIGO/216-217/2016; | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/pe/ | |
dc.source | Universidad Nacional de Trujillo | |
dc.source | Repositorio Institucional - UNITRU | |
dc.subject | Servicio de catering | |
dc.subject | Calidad de servicio | |
dc.subject | Estudio de mercado | |
dc.subject | Estudio económico financiero | |
dc.subject | Viabilidad técnica | |
dc.subject | Pre-factiblidad | |
dc.title | Estudio de pre-factibilidad para la instalación de una empresa de catering en la provincia de Trujillo | |
dc.type | Tesis | |