Buscar
Mostrando ítems 1-10 de 26
Note. Effect of thermal history on the gelation of horse mackerel (T-murphyi) raw paste surimi-type
(ASPEN PUBL INC, 2000)
Fresh paste from horse mackerel (T. murphyi) surimi-type, was processed during setting using (2%) KCl. The paste was subjected to different heating and cooling cycles. The salt produced an improvement in kamaboko-type gel ...
Effect of kappa-carrageenan on the gelation of horse mackerel (T. murphyi) raw paste surimi-type
(2004)
Gelation of fresh (unfrozen) raw surimi-type paste (RS paste) from horse mackerel (T. murphyi) was studied in the presence of κ-carrageenan (0.5, 1, 2% Cκ) and KCl (0.5-2%) as a substitute for NaCl. Gelation was traced by ...
Does ENSO Induce Changes in Recruitment of Horse Mackerel (Trachurus symmetricus) and in the long-term Trend of the Trophic Level of Fishery Landings in Central Chile?
(Escuela de Ciencias del Mar <BR>Pontificia Universidad Católica de Valparaíso, 2002)
Effect of kappa-carrageenan on the gelation of horse mackerel (T-murphyi) raw paste surimi-type
(SAGE PUBLICATIONS LTD, 2004)
Gelation of fresh (unfrozen) raw surimi-type paste (RS paste) from horse mackerel (T murphyi) was studied in the presence Of kappa-carrageenan (0.5, 1, 2% Ckappa) and KCl (0.5-2%) as a substitute for NaCl. Gelation was ...
Estimation and temporal variability of gonadal maturity size of Horse mackerel (Scomber japonicus peruanus, Jordán & Hubb, 1925) in the Peruvian littoralEstimación y variabilidad temporal de talla de madurez gonadal de la caballa (Scomber japonicus peruanus, Jordán & Hubb, 1925) en el litoral peruano
(Universidad Nacional Mayor de San Marcos, Facultad de Ciencias Biológicas, 2017)
Concentración de fluoruro en pescados de mayor consumo asociados a especies de aguas superficiales y profundas en Trujillo, 2023
(Universidad Privada Antenor OrregoPE, 2024)
Determinar la concentración de fluoruro en los pescados de mayor
consumo asociados a especie de aguas superficiales y profundas en Trujillo, 2023.
Método: Se integró una muestra de 30 pescados de mayor consumo en la ...
Determinación de costos en las operaciones de producción y almacenamiento para pota, jurel y caballa congelada
(Universidad Nacional Agraria La MolinaPE, 2022)
El objetivo principal del presente trabajo se basó en la viabilidad técnica y económica para dos casos de operaciones pesqueras peruanas; el primero es para decidir por la línea de producción con mayor utilidad para congelado ...
Eviscerado en la pesca artesanal, y su impacto ambiental en la caleta pesquera del recinto “Los Arenales”, parroquia Crucita, segundo semestre del 2013Eviscerado en la pesca artesanal, y su impacto ambiental en la caleta pesquera del recinto “Los Arenales”, parroquia Crucita, segundo semestre del 2013
(Editorial Universitario ULEAM, 2020)
Food of the yellowtail amberjack Seriola lalandi from the south-west Atlantic
(Cambridge University Press, 2008-12)
Food of Seriola lalandi was mainly composed of juveniles of horse mackerel (Trachurus lathami) (%IRI=99.66) showing the species as carnivorous feeders predating on small pelagic organisms. ©2008 Marine Biological Association ...
Reconstrucción de la distribución de anchoveta, sardina y merluza frente a la costa central de Perú durante la terminación 1 (18-13 Kyrs BP)
(Universidad Peruana Cayetano HerediaPE, 2022)
Los peces del sistema de la Corriente de Humboldt exhiben contracciones o expansiones en su distribución en respuesta a la intensidad del afloramiento costero y a la deficiencia de oxígeno a diferentes escalas de tiempo. ...