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Digestion of Intact Gluten Proteins by Bifidobacterium Species: Reduction of Cytotoxicity and Proinflammatory Responses
(2020-04-15)
Celiac disease (CD) is a chronic illness characterized by an inflammatory process triggered by gluten protein intake. Recent evidence has suggested that the lower relative abundance of bifidobacteria in the intestinal lumen ...
History of gluten and its effects on celiac disease El gluten. su historia y efectos en la enfermedad celíaca
(2010)
The global prevalence of celiac disease is of one person per 250 inhabitants. The disease is induced by gluten, a peptide contained in wheat, rye and barley that during small intestinal digestion generates smaller peptides. ...
Prevalencia de enfermedad celiaca en Latinoamérica: revisión sistemática de la literatura y meta-análisis
(Universidad del RosarioFacultad de medicina, 2014)
Background: Celiac disease (CD) is an immune-mediated enteropathy triggered by the ingestion of gluten in susceptible individuals, and its prevalence varies depending on the studied population. Because information on CD ...
Efecto del almidón de yuca modificado por vía enzimática sobre las propiedades de calidad de una bebida láctea fermentada elaborada con lactosuero
(Universidad Nacional de ColombiaMedellín - Ciencias Agrarias - Maestría en Ciencia y Tecnología de AlimentosDepartamento de Ingeniería Agrícola y AlimentosFacultad de Ciencias AgrariasMedellín, ColombiaUniversidad Nacional de Colombia - Sede Medellín, 2021)
Las bebidas lácteas fermentadas son productos generalmente elaborados a partir de leche entera los cuales suelen incluir suero de leche liquido en su formulación, lo que afecta negativamente su consistencia. En la producción ...