Buscar
Mostrando ítems 1-3 de 3
Performance of wild non-conventional yeasts in fermentation of wort based on different malt extracts to select novel starters for low-alcohol beers
(2021-01-02)
Nowadays, the increasing interest in new market demand for alcoholic beverages has stimulated the research on useful strategies to reduce the ethanol content in beer. In this context, the use of non-Saccharomyces yeasts ...
Desarrollo de cultivos iniciadores cerveceros basados en levaduras nativas para la producción de bebidas fermentadas con alto valor agregado
El continuo crecimiento en el mercado de la cerveza artesanal, y el aumento del interés y las exigencias de los consumidores, han orientado los esfuerzos del sector hacia la producción de cervezas diferenciales e innovadoras. ...
Bioflavored fermentations using a non-conventional encapsulated yeast
(Universidad de los AndesIngeniería QuímicaFacultad de IngenieríaDepartamento de Ingeniería Química y de Alimentos, 2022-07-13)
Non-conventional yeasts are able to produce a variety of organoleptic profiles that could be
explored in beers. Techniques such as Bioflavoring consist of the natural synthesis of compounds by a metabolic path that makes ...