Buscar
Mostrando ítems 1-10 de 10
Mapping the physiological response of oenococcus oeni to ethanol stress using an extended genome- scale metabolic model
(Frontiers Media, 2018)
The effect of ethanol on the metabolism of Oenococcus oeni, the bacterium responsible for the malolactic fermentation (MLF) of wine, is still scarcely understood. Here, we characterized the global metabolic response in O. ...
Mapping the physiological response of Oenococcus oeni to ethanol stress using an extended genome-scale metabolic model
(Frontiers Media S.A., 2018)
© 2018 Contreras, Ribbeck, Gutiérrez, Cañon, Mendoza and Agosin. The effect of ethanol on the metabolism of Oenococcus oeni, the bacterium responsible for the malolactic fermentation (MLF) of wine, is still scarcely ...
Study of surface damage on cell envelope assessed by AFM and flow cytometry of Lactobacillus plantarum exposed to ethanol and dehydration
(Wiley Blackwell Publishing, Inc, 2015-06)
Aims: In this work, we evaluated freeze-drying damage at the surface level of oenological strain Lactobacillus plantarum UNQLp155, as well as its ability to grow in a synthetic wine with and without pre-acclimation. Methods ...
Isolation, Expansion, Differentiation and Growth Kinetics Essay in Mesenchymal Stem Cells Culture from the Bone Marrow of Collared Peccaries (Tayassu tajacu)
(Universidade Federal do Rio Grande do Sul, 2016)
Evaluación de un proceso para elaboración de una bebida láctea utilizando un medio de cultivo vegetal fuente de probióticos, antioxidantes y fibra
(Universidad Nacional de ColombiaBogotá - Ciencias Agrarias - Maestría en Ciencia y Tecnología de AlimentosFacultad de Ciencias AgrariasBogotá, ColombiaUniversidad Nacional de Colombia - Sede Bogotá, 2022)
Dentro de las estrategias para el desarrollo de bebidas lácteas fermentadas con cualidades funcionales, se considera la inclusión de medios de cultivo vegetales fuente de antioxidantes y fibra inoculado con microorganismos ...
Evaluación del efecto antioxidante del Resveratrol sobre la criotolerancia de embriones bovinos de la raza Hartón del Valle producidos in vitro
(Universidad Nacional de ColombiaPalmira - Ciencias Agropecuarias - Maestría en Ciencias AgrariasFacultad de Ciencias AgropecuariasUniversidad Nacional de Colombia - Sede Palmira, 2021-07-07)
La raza Hartón del Valle pertenece al conjunto de razas bovinas criollas colombianas adaptadas a las condiciones del trópico, la cual, ha sido sometida a constantes cruzamientos con razas introducidas, reduciendo la población ...
Do consumers care about green supply chain management (GSCM) efforts? Analyzing the role of protected values and the Halo Effect in products’ evaluation
(Bogotá - Ingeniería - Maestría en Ingeniería - Ingeniería IndustrialUniversidad Nacional de Colombia - Sede Bogotá, 2020-08-06)
Widespread efforts are being made to mitigate the environmental crisis mainly driven by human activities. From a supply chain management perspective, companies improve their sustainable performance while increasing their ...
Caracterización morfológica y molecular de hongos toxigénicos asociados a la mazorca de maíz en el Valle del Cauca, Colombia
(Universidad Nacional de ColombiaPalmira - Ciencias Agropecuarias - Maestría en Ciencias AgrariasFacultad de Ciencias AgropecuariasPalmira, Valle del Cauca, ColombiaUniversidad Nacional de Colombia - Sede Palmira, 2022-08-02)
El maíz es una fuente importante en la alimentación humana y animal, y en la producción
de materias primas industriales. Sin embargo, el rendimiento y la calidad del cultivo se ven
gravemente reducidos debido a diversas ...
Implicaciones de la colaboración en ecosistemas de innovación local. Estudio de caso múltiple en Uganda y Colombia
(Universidad Nacional de Colombia - Sede Bogotá, 2020-01-27)
Innovation is a concept widely used in academia and the business world. However, it emerges intertwined with the profit-seeking and inequality inherent to the capitalist model which prioritizes the transactional over the ...