Buscar
Mostrando ítems 1-7 de 7
Dynamical behavior of digitations state in Faraday waves with a viscoelastic fluid
(Elsevier Science, 2006-11)
Parametrically excited surface waves, well known as Faraday waves, are studied when finger structures are generated on the free surface. In this state, the surface breaks and ejects droplets from wave peaks when the applied ...
Structure, emplacement mechanism and magma-flow significance of igneous fingers – Implications for sill emplacement in sedimentary basins
(Pergamon-Elsevier Science Ltd, 2019-07)
Field and seismic observations show that numerous sills exhibit lobate morphologies. Each lobe corresponds to a distinct igneous segment exhibiting a finger-like shape, the long axis of which is commonly interpreted as a ...
Estimation of viscoelastic arterial wall transfer function based on volume compensation method
(Springer, 2015-12)
The viscoelastic arterial wall transfer function was determined noninvasively based on pressure and diameter signals of the finger artery measured sequentially using the volume compensation method. The uncompensated arterial ...
Effect of emulsifiers on physical and textural characteristics of buñueloEfecto de los emulsificantes sobre las características físicas y texturales del buñuelo
(Universidad de Ciencias Aplicadas y Ambientales U.D.C.A, 2013)
Desarrollo de un sistema de medición mecatrónico para la rigidez muscular mediante la tensión muscular y la posición angular del miembro, permitiendo clasificar con respecto a la MDS-UPDRS
(Universidad Tecnológica de PereiraFacultad de Ciencias BásicasPereiraMaestría en Instrumentación Física, 2022)
Caracterización de masas elaboradas con inulina y harinas de amaranto y trigo para el desarrollo de galletas tipo cracker
(Universidad Nacional de ColombiaBogotá - Ciencias Agrarias - Maestría en Ciencia y Tecnología de AlimentosEscuela de posgradosFacultad de Ciencias AgrariasUniversidad Nacional de Colombia - Sede Bogotá, 2021)
El amaranto es un pseudocereal emergente rico en nutrientes esenciales tales como proteína y fibra, las cuales se emplearon como ingredientes en la formulación de galletas tipo cracker con el objetivo de evaluar el ...