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Mostrando ítems 1-10 de 23
The awakening of pisco in Chile El amanecer del pisco en Chile
(Pontificia Universidad Catolica de Chile, Facultad de Agronomia e Ingenieria Forestal, 2014)
This paper analyzes the historical antecedents of pisco (grape brandy) in Chile from unpublished original documents of the Archivo Nacional (National Archives) from the end of the 17th century to the beginning of the 18th ...
Wine distillates: Practical operating recipe formulation for stills
(AMER CHEMICAL SOC, 2005)
Consumer perceptions of flavors are associated with the chemical composition of foods. However, consumer preferences change; therefore, it is necessary for food manufacturers to be able to adapt their products. Unlike in ...
The awakening of pisco in Chile
(2014)
This paper analyzes the historical antecedents
of pisco (grape brandy) in Chile from unpublished original documents of the Archivo Nacional
(National Archives) from the end of the 17th century to the beginning of the ...
Pisco y toponimia: impacto de las rutas del aguardiente en el desarrollo de nombres y lugares geográficos en Chile, Perú y ArgentinaPisco and toponimy: impact of brandy routes in development of geographical names and places in Chile, Peru and Argentina
(Universidad de Tarapacá. Facultad de Ciencias Agronómicas, 2014-10)
La Denominación de Origen (DO) Pisco (aguardiente de vino de Chile y Perú) constituye una de las DO más antiguas del mundo, forjada por más de cuatro siglos de historia cultural, social, económica y política. En el marco ...
Centro de interpretación del pisco
(Universidad Peruana de Ciencias Aplicadas (UPC)PE, 2020-07-07)
El pisco es la bebida emblemática de Perú. Sin embargo, en la actualidad su valor cultural no recibe la atención de otros patrimonios. En el Centro de interpretación del Pisco, se realizan actividades culturales de difusión ...
Estrategia de distribución del pisco peruano en el mercado de Estados Unidos: el caso de Texas
(Universidad ESAN. ESAN EdicionesPE, 2007-06-30)
In this piece, the distribution channels for pisco –Peruvian first press grape brandy– in the United States liquor market are evaluated in order to design entry and commercialization strategies for this product, focusing ...
Estrategia de distribución del pisco peruano en el mercado de Estados Unidos: el caso de Texas
(Universidad ESAN. ESAN EdicionesPE, 2007-06-30)
In this piece, the distribution channels for pisco –Peruvian first press grape brandy– in the United States liquor market are evaluated in order to design entry and commercialization strategies for this product, focusing ...
A bi-national appellation of origin : Pisco in Chile and Peru
(2013-12)
Pisco is a brandy made from selected grapes, restricted as Appellation of Origin (AO) in 1931 in Chile by executive order number 181 of May 15, and also legally protected by Peru in 1991 by executive resolution of December ...
Análisis de los factores que influyeron en la internacionalización del pisco en el periodo 2013 al 2016
(Universidad Privada del NortePE, 2017-10-26)
El propósito del presente trabajo de investigación titulado “Análisis de los factores que influyeron en la internacionalización del Pisco en el periodo 2013 al 2016” tiene como objetivo evaluar y definir cómo el posicionamiento ...