Buscar
Mostrando ítems 1-7 de 7
Chemometrics coupled to vibrational spectroscopy and spectroscopic imaging for the analysis of solid-phase pharmaceutical products: A brief review on non-destructive analytical methods
(Elsevier, 2018-11)
This brief review reports on selected case studies aimed at verifying the authenticity of medicinal products, content uniformity of tablets and polymorphic forms in final products, and monitoring pharmaceutical cocrystallization ...
Physicochemical properties and stability of sucrose/glucose agglomerates obtained by cocrystallization
(Wiley Blackwell Publishing, Inc, 2018-12)
Glucose is used as ingredient in a wide variety of food and pharmaceutical products such as sport drinks, syrups, and tablets, among others. However, this monosaccharide can react easily with several substances (e.g., amino ...
Cocristalização da cafeína com ácido glutárico usando acetonitrila como solvente : estudo experimental e modelagem
(Universidade Estadual de MaringáDepartamento de Engenharia QuímicaPrograma de Pós-Graduação em Engenharia QuímicaMaringá, PRCentro de Tecnologia, 2022)
Cocristales farmacéuticos de pirazinamida con dos ácidos carboxílicos: cristalización y caracterización cristalográfica estructural
(Universidad de los AndesQuímicaFacultad de CienciasDepartamento de Química, 2022-06-01)
Dos nuevos cocristales farmacéuticos: 1. PZA-ATE (pirazinamida-ácido tereftálico), 2.
PZA-ATR (pirazinamida-ácido trimésico) fueron sintetizados y caracterizados mediante
difracción de rayos-X de monocristal (DRXM). ...
Encapsulation as a Carrier System to Enrich Foods with Antioxidants
(CRC Press - Taylor & Francis Group, 2016)
Antioxidants can be well defined as substances that when present in low concentration with respect to a susceptible substrate, in the food or in the human body, significantly delay or inhibit the subtract oxidation. In the ...
Encapsulación de jugos de agraz en micropartículas de maltodextrina y goma arábiga mediante liofilización y secado por atomización
(Universidad Nacional de ColombiaBogotá - Ciencias Agrarias - Maestría en Ciencia y Tecnología de AlimentosInstituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos (ICTA)Facultad de Ciencias AgrariasBogotá, ColombiaUniversidad Nacional de Colombia - Sede Bogotá, 2022-08-29)
El agraz (Vaccinium meridionale Swartz) es un arbusto que crece de forma silvestre en los Andes Sudamericanos entre los 2300 y 3300 m.s.n.m. En Colombia, esta planta se encuentra principalmente en los departamentos de ...