Buscar
Mostrando ítems 1-10 de 63
In vitro versus in vivo protein digestibility techniques for calculating PDCAAS (protein digestibility-corrected amino acid score) applied to chickpea fractions
(Elsevier B.V., 2016-11-01)
Seven different in vitro methods to determine the protein digestibility for chickpea proteins were considered and also the application of these methodologies for calculating PDCAAS (protein digestibility-corrected amino ...
Nutritional Responses of Rats to Diets Based on Chickpea (Cicer arietinum L.) Seed Meal or Its Protein Fractions
(Amer Chemical Soc, 2008-11-26)
The aim of this study was to isolate the protein fractions from chickpea, var. IAC-Marrocos, as well as to evaluate its in vivo nutritional protein quality. Among the proteins, albumins showed better nutritional value in ...
Nutritional Responses of Rats to Diets Based on Chickpea (Cicer arietinum L.) Seed Meal or Its Protein Fractions
(Amer Chemical Soc, 2008-11-26)
The aim of this study was to isolate the protein fractions from chickpea, var. IAC-Marrocos, as well as to evaluate its in vivo nutritional protein quality. Among the proteins, albumins showed better nutritional value in ...
Improvement of Protein Bioavailability by Solid-State Fermentation of Babassu Mesocarp Flour and Cassava Leaves
(2018-04-01)
Purpose: The worldwide demand of food is continuously increasing along with its selling price. Higher food costs affect the access of poor communities to nutritious food, so become a priority problem to be solved, according ...
Caracterización físico, química, sensorial y funcional de la proteína aislada de la arveja (Pisum sativum)
(Zamorano: Escuela Agrícola Panamericana, 2016., 2016)
Optimización de una mezcla para la elaboración de granola a base de hojuelas andinas, cumpliendo el requerimiento para adulto
(Universidad Peruana UniónPE, 2023-03-31)
Las necesidades nutricionales son una opción para diversos tipos de alimentos funcionales, como la granola a base de cereales andinos, siendo así una alternativa de snack saludable. El presente artículo tiene como objetivo ...
In vivo protein quality of new sorghum genotypes for human consumption
(Food Chemistry, 2017)
Calidad proteica y evaluación sensorial de hamburguesas a base de mezclas de quinua (chenopodim quinoa), tarwi (lupinus mutabilis) y maíz (zea mays) para adultos, Juliaca 2021
(Universidad Peruana UniónPE, 2022-09-06)
La necesidad de sustitución parcial o total de fuentes de proteína animal por fuentes vegetales de alta calidad proteica con buena aceptación sensorial es una alternativa prometedora. El objetivo fue desarrollar una ...
Aporte de aminoácidos esenciales en mezclas alimenticias de origen vegetal por métodos computacionales
(Universidad Peruana UniónPEPE, 2020-09-07)
En la actualidad existen personas que optan por una alimentación mayormente vegetariana, sin embargo, la limitante sería la calidad proteica de los alimentos de origen vegetal, por ello es necesario identificar alimentos ...