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Mostrando ítems 1-10 de 379
Effect of freezing rate in textural and rheological characteristics of frozen cooked organic pasta
(Elsevier, 2009-01)
The ready-meals market has grown significantly in developed countries over the past decade. In particular, organic pasta entirely formulated with organic ingredients and marketed as ready-to-eat meals, is an excellent ...
Instrumental and sensory evaluation of cooked pasta during frozen storage
(Wiley Blackwell Publishing, Inc, 2011-07)
Food consumption patterns have changed significantly during the last years, showing an increase in the consumption of convenience foods. Frozen foods represent an important segment of this market. The aim of the present ...
Improvement of the texture and quality of cooked gluten-free pasta
(Elsevier Science, 2016-07)
The effects of egg-proteins and water content on viscoelastic and quality properties of cooked gluten-free pasta were analyzed. Cooking properties included the determination of optimum cooking time (OCT = 10 min), water ...
Caracterização de pastas térmicas poliméricas aplicadas em eletrônicas de potência
(Blumenau, SC., 2022)
Pasta triantibiótica en tratamiento de necrosis pulpar en dientes temporales
(Universidad de Guayaquil. Facultad Piloto de Odontología, 2019-09-10)
La odontología pediátrica nos ayuda a limitar el daño del órgano dentario para así evitar la extracción anticipada de la pieza decidua, por lo cual se ha estructurado algunas técnicas y tratamiento para mantener la pieza ...
Elaboración de pasta dental orgánica con extractos de plantas medicinales
(Escuela Superior Politécnica de Chimborazo, 2022-03-28)
The main objective of this research was to develop an organic toothpaste with extracts from medicinal plants, through an experimental study. The plant samples used for this study were the flowers of Matricaria recutita ...
Determinación espectrofotométrica de plomo en pastas dentales comercializadas en la ciudad de Guayaquil, Ecuador
(Facultad de Ciencias Naturales. Universidad de Guayaquil, 2021-04)
El plomo es un metal pesado cuyo tiempo de permanencia en el organismo es prolongado y acumulable. Su forma de absorción vía oral es la más común. El uso de las pastas dentales en un individuo empieza desde muy temprana ...
Technological challenges in the production of a probiotic pasta filata soft cheese
(Elsevier Science, 2017-08)
The aim of this study was to adjust technological parameters: acidification of the curd (pH 5.25) and time (2, 5, 10 and 20 min) and stretching temperature (58, 62.5 and 68 °C) in order to make a pasta filata cheese carrying ...
Estudio técnico económico para la instalación de una planta procesadora de pasta de cacao en la parroquia San Carlos del cantón Quevedo.
(Universidad de Guayaquil. Facultad de Ingeniería Industrial. Carrera de Ingeniería Industrial., 2020-10-20)
El proyecto demuestra la viabilidad para la instalación de una planta procesadora de pasta de cacao mediante un estudio técnico económico. Se realizó un estudio de mercado para determinar la oferta y demanda ...