Buscar
Mostrando ítems 1-10 de 50
Guava, orange and passion fruit by-products: Characterization and its impacts on kinetics of acidification and properties of probiotic fermented products
(2018-12-01)
This study aimed at characterizing guava, orange and passion fruit by-products and investigating the effect of adding these fruit by-products to probiotic fermented goat milk and cereal-based fermented products. Fruit ...
Biopolymers from lactic acid bacteria. Novel applications in foods and beverages
(Frontiers Research Foundation, 2015-09)
Lactic acid bacteria (LAB) are microorganisms widely used in the fermented food industry worldwide. Certain LAB are able to produce exopolysaccharides (EPS) either attached to the cell wall (capsular EPS) or released to ...
Elaboración y Control de Calidad de una Bebida a Base de Suero de Leche y Avena (Avena sativa) para PRODUCOOP El Salinerito
(Escuela Superior Politécnica de Chimborazo, 2013-07-25)
Elaboration and nutritional evaluation of a beverage based on whey and oats (Avena sativa) for PRODUCOOP "El Salinerito". Research conducted at the Faculty of Sciences. ESPOCH. Three formulations were made, each with ...
Traditional fermented products - a good dource for beneficial lactic acid bacteria
(MedCrave, 2014-08-04)
Modern diets of the western world are very different than the traditional ones which many researchers and consumers are now realizing that the latter are not only nutritious but also can provide benefits beyond their ...
Aplicación de técnicas de coctelería con base en chichas de quínoa, arroz, maíz, yuca y caña de azúcar
(Universidad de Cuenca, 2023-04-11)
The chicha is a traditional Ecuadorian drink of low alcohol content that is obtained from the fermentation of cereals and fruits, whose starches and sugars are fermented and transformed into alcohol by the action of yeast. ...
Nutritional evaluation of a beverage based on pilsen malt enriched with taxo (passiflora tripartita)Evaluación nutricional de una bebida a base de malta pilsen enriquecida con taxo (passiflora tripartita)
(Universidad Metropolitana de Educación, Ciencia y Tecnología, 2022)
Mass Spectrometry For The Characterization Of Brewing Process
(Elsevier Science BVAmsterdam, 2016)
Elaboración de malta en polvo como uso potencial de sorgo (Sorghum Bicolor (l) Moench) en alimentación humana
(Universidad Nacional de ColombiaBogotá - Ciencias Agrarias - Maestría en Ciencia y Tecnología de AlimentosInstituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos (ICTA)Facultad de Ciencias AgrariasBogotá, ColombiaUniversidad Nacional de Colombia - Sede Bogotá, 2021)
El sorgo (Sorghum bicolor Moench) es un cereal de alto poder nutritivo que no contiene gluten, en América su uso en alimentación humana no ha sido explorado con suficiencia, el destino del sorgo en esta región es el forraje ...
Desarrollo de una bebida alcohólica mixta a partir de asaí (Euterpe Precatoria Mart.) y copoazú (Theobroma Grandiflorum)
(Universidad Nacional de ColombiaBogotá - Ciencias Agrarias - Maestría en Ciencia y Tecnología de AlimentosInstituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos (ICTA)Facultad de Ciencias AgrariasBogotá, ColombiaUniversidad Nacional de Colombia - Sede Bogotá, 2021)
Copoazú (Theobroma grandiflorum) is a fruit of the same family as cacao, and asaí
(Euterpe precatoria Mart.) is a palm fruit, both of Amazonian origin. These fruits could
promote local economic growth through their ...
Desarrollo de una bebida natural con potencial simbiótico empleando frutos ricos en antocianinas
(Bogotá - Ciencias Agrarias - Maestría en Ciencia y Tecnología de AlimentosFacultad de Ciencias AgrariasBogotá - ColombiaUniversidad Nacional de Colombia - Sede Bogotá, 2022-01-28)
Las bebidas de frutas ricas en antocianinas han sido de especial interés como productos funcionales principalmente en razón de su actividad antioxidante. Este tipo de bebidas pueden convertirse en alimentos con potencial ...