Buscar
Mostrando ítems 1-10 de 11
Bioactive paper by eugenol grafting onto cellulose. Effect of reaction variables
(Elsevier Ltd, 2018-03)
In this work, eugenol grafting onto cellulose is proposed as a strategy for developing a biodegradable active packaging material. Grafting reaction were performed according to Doehlert experimental design with temperature ...
Microwave-assisted cellulose grafting for food packaging: Techno-economic comparative with other curing technologies
(Taylor & Francis, 2020-10-01)
Microwave-assisted cellulose grafting of eugenol was performed in order to incorporate bioactive capabilities to paper for food active packaging. The reaction was optimized using a Doehlert experimental design with three ...
Eugenol as active component in food packaging materials
(Nova Science Publishers Inc., 2019)
Eugenol (4-allyl-2-methoxyphenol) is a naturally occurring phenol present in many botanical extracts, such as clove, cinnamon, and nutmeg essential oils. The beneficial properties of this compound have been extensively ...
Development of bioactive paper packaging for grain-based food products
(Elsevier, 2019-06)
In this work, the development of bioactive packaging for grain-based food products is proposed based on active compound grafted paper. Eugenol was grafted to cellulose using a polycarboxylic acid as linking agent. A ...
Use of infrared radiation as curing agent for bioactive paper fabrication in times compatible with industrial process
(Elsevier Science SA, 2020-11)
In this work, the use of infrared radiation as curing media to graft eugenol onto cellulose for bioactive paper obtaining is proposed with the aim to obtain a process compatible with typical processes for papermaking. ...
Nuevos enfoques en cirugía perirradicular : Revisión de literatura
(Facultad Nacional de Salud Pública "Hector Abad Gómez"
Universidad de AntioquiaGrupo de Investigación en Patología Oral, Periodoncia y Cirugía Alvéolo-Dentaria (POPCAD)Medellín, Colombia, 2017)
Respuesta fisiológica y actividad antioxidante en la concha nácar Pteria sterna (Gould, 1851) en respuesta a la relajación e injerto para la formación de perlas
(Centro de Investigaciones Biológicas del Noroeste, S.C., 2018)
Configuración de un sistema de empaque activo antimicrobiano para frutos frescos de uchuva (Physalis peruviana L.)
(Universidad Nacional de ColombiaBogotá - Ciencias Agrarias - Maestría en Ciencia y Tecnología de AlimentosFacultad de Ciencias AgrariasBogotá, ColombiaUniversidad Nacional de Colombia - Sede Bogotá, 2022-08-08)
La uchuva es un fruto apetecido por sus características organolépticas y nutricionales. Sin embargo, sus posibilidades de mercado son limitadas debido a su rápido deterioro tras la cosecha. Una de las principales causas ...
Aportes al desarrollo de un producto microencapsulado a base de aceite esencial de tomillo con posible aplicación en producción avícola
(Universidad Nacional de ColombiaBogotá - Ciencias - Maestría en Ciencias FarmacéuticasDepartamento de FarmaciaFacultad de CienciasBogotá, ColombiaUniversidad Nacional de Colombia - Sede Bogotá, 2021)
El aceite esencial de tomillo (AET) ha sido propuesto y respaldado por diversas investigaciones para su uso como promotor de crecimiento en pollos de engorde, sin embargo, su aplicación directa se dificulta debido a su ...
Influencia de la naturaleza del almidón modificado en su desempeño como emulsificante de sistemas triglicérido caprílico/cáprico – agua
(Universidad Nacional de ColombiaBogotá - Ciencias - Doctorado en Ciencias FarmacéuticasDepartamento de FarmaciaFacultad de CienciasBogotá, ColombiaUniversidad Nacional de Colombia - Sede Bogotá, 2022)
La búsqueda de nuevas alternativas de emulsificación es un tema relevante en la investigación farmacéutica dadas las restricciones de seguridad para algunos materiales y el interés por aprovechar los recursos naturales ...