Buscar
Mostrando ítems 1-4 de 4
Protein- and polysaccharide-based particles used for Pickering emulsion stabilisation
(2021-10-01)
A few protein- and polysaccharide-based particles can function as effective stabilisers in multi-phase food systems. Combining both polymer-based particles and tailoring the wettability of colloidal systems result in ...
Influencia de la naturaleza del almidón modificado en su desempeño como emulsificante de sistemas triglicérido caprílico/cáprico – agua
(Universidad Nacional de ColombiaBogotá - Ciencias - Doctorado en Ciencias FarmacéuticasDepartamento de FarmaciaFacultad de CienciasBogotá, ColombiaUniversidad Nacional de Colombia - Sede Bogotá, 2022)
La búsqueda de nuevas alternativas de emulsificación es un tema relevante en la investigación farmacéutica dadas las restricciones de seguridad para algunos materiales y el interés por aprovechar los recursos naturales ...
Sacha Inchi seed oil encapsulation as a strategy for the development of new functional foods
(Universidad de los AndesMaestría en Ingeniería QuímicaFacultad de IngenieríaDepartamento de Ingeniería Química y de Alimentos, 2022-12-05)
Sacha Inchi seed oil (SIO) is a promising ingredient for the development of functional foods due to its large amount of high-value compounds that are prone to oxidation. This work aimed to obtain SIO microcapsules using ...
Desarrollo de emulsiones de limoneno como productos larvicidas para el control de las larvas de mosquitos Aedes aegypti
(Universidad Santo TomásMaestría Ciencias y Tecnologías AmbientalesFacultad de Química Ambiental, 2021-03-13)
Botanical products have gained significant momentum in the quest of compounds capable of controlling Aedes aegypti. In this research, essential oils (EOs) from the genus Citrus and their major secondary metabolites, R-(+) ...