Buscar
Mostrando ítems 1-10 de 21
Guava, orange and passion fruit by-products: Characterization and its impacts on kinetics of acidification and properties of probiotic fermented products
(2018-12-01)
This study aimed at characterizing guava, orange and passion fruit by-products and investigating the effect of adding these fruit by-products to probiotic fermented goat milk and cereal-based fermented products. Fruit ...
Bebidas fermentadas de goiaba: compostos bioativos, caracterização volátil e aproveitamento de resíduos
(Universidade Federal de Santa MariaBRCiência e Tecnologia dos AlimentosUFSMPrograma de Pós-Graduação em Ciência e Tecnologia dos Alimentos, 2014-07-10)
Guava (Psidium guajava L.) consumption, either industrialized or in natura, has
increased significantly. It is rich in fiber, total polyphenols, vitamin C, and carotenoids,
particularly lycopene. Since guava is highly ...
Growth conditions and survival kinetics during storage of Lactobacillus rhamnosusGG for the design of a sustainable probiotic whey-based beverage containing Costa Rican guava fruit pulp
(2020)
The finding of economical and practical applications for milk whey is still a challenge for dairy industries. This paper presents information about the development of a probiotic–prebiotic beverage based on Lactobacillus ...
Estudo do potencial fermentativo de Saccharomyces cerevisiae isolada de polpa de fruta para produção de cerveja Lager
(Universidade Tecnológica Federal do ParanáLondrinaBrasilTecnologia em AlimentosUTFPR, 2021-05-13)
In the brewing of beer, the fermentation time is an important factor for the producer, involved principally with the production volume capacity and the costs. During the production of lager fermentation beer, the fermentation ...
Fermentation of soymilk by commercial lactic cultures: Development of a product with market potential
(Akademiai KiadoBudapestHungria, 2004)
Desarrollo de una bebida natural con potencial simbiótico empleando frutos ricos en antocianinas
(Bogotá - Ciencias Agrarias - Maestría en Ciencia y Tecnología de AlimentosFacultad de Ciencias AgrariasBogotá - ColombiaUniversidad Nacional de Colombia - Sede Bogotá, 2022-01-28)
Las bebidas de frutas ricas en antocianinas han sido de especial interés como productos funcionales principalmente en razón de su actividad antioxidante. Este tipo de bebidas pueden convertirse en alimentos con potencial ...
Establecimiento de una colección de levaduras con elevada producción de alcohol a partir de la fermentación de maíz malteado
(2019-05-16)
RESUMEN: En este proyecto se llevó a cabo una búsqueda de levaduras entre 33 muestras seleccionadas por su aportación durante procesos de elaboración de bebidas
artesanales fermentadas a base de maíz. También se usaron ...
Elaboración de un producto alimenticio funcional mediante el uso de pulpa liofilizada de guayaba agria (Psidium araca)
(Universidad Nacional de ColombiaMedellín - Ciencias Agrarias - Maestría en Ciencia y Tecnología de AlimentosDepartamento de Ingeniería Agrícola y AlimentosFacultad de Ciencias AgrariasMedellín, ColombiaUniversidad Nacional de Colombia - Sede Medellín, 2021)
La guayaba agria, Psidium araca, tiene características sensoriales y compuestos bioactivos que pueden hacerla competitiva en mercados internacionales y a la vez utilizarse como ingrediente para impulsar el mercado de ...