Uso de Plantas para la elaboración de Bebidas Aromáticas mediante las TIC

dc.creatorPertuz–Orozco, Ismael
dc.creatorBurgos–Gonzales, Joaquín Alberto
dc.creatorCalderón–Ávila, Yaneth
dc.creatorCervantes–Padilla, Glory Luz
dc.creatorCuello Gómez, Carmen
dc.creatorGalves Bermúdez, Noris
dc.creatorHernández Cantillo, Libia Esther
dc.creatorLinero Porto, Yesenia Ester
dc.creatorMaldonado Sierra, Faridis
dc.creatorMonsalvo Núñez, Maritza
dc.creatorOrozco Cantillo, Nelci
dc.creatorTorregroza Armella, Edith Cecilia
dc.date2019-01-22T21:21:38Z
dc.date2019-01-22T21:21:38Z
dc.date2018-12-13
dc.date.accessioned2023-10-03T20:07:12Z
dc.date.available2023-10-03T20:07:12Z
dc.identifierI. Pertuz–Orozco, J.A. Burgos–Gonzales, Y. Calderón–Ávila, G. Cervantes–Padilla, C. Cuello–Gómez, N. Galves– Bermúdez, L. Hernández–Cantillo, Y. Linero–Porto, F. Maldonado–Sierra, M. Monsalvo–Núñez, N. Orozco–Cantillo & E. Torregroza–Armella “Use of Plants for Production of Herbal Teas using ICT”, IJMSOR, vol. 3, no. 1, pp. 45-50, 2018. https://doi.org/10.17981/ijmsor.03.01.08
dc.identifier2539-5416 electrónico
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/11323/2040
dc.identifierhttps://doi.org/10.17981/ijmsor.03.01.08
dc.identifier10.17981/ijmsor.03.01.08
dc.identifier2539-5416
dc.identifierCorporación Universidad de la Costa
dc.identifierREDICUC - Repositorio CUC
dc.identifierhttps://repositorio.cuc.edu.co/
dc.identifier.urihttps://repositorioslatinoamericanos.uchile.cl/handle/2250/9174359
dc.descriptionThe purpose of this project was to study the use of plants to manufacture herbal teas through ICT. The methodology was qualitative, based on active research, with a descriptive and exploratory design. The research techniques included observation and use of a field journal. The participants were one hundred and sixty (160) students from the Armando Estrada Flores School, from preschool to ninth grade. As a result, the different types of aromatic plants and the relevant characteristics which make them suitable for manufacturing herbal teas were identified. The conclusion is that ICT can be used to describe the characteristics of the most common aromatic plants in the Riofrio rural district of Magdalena, such as Lemon Balm, Basil, Spearmint, Peppermint and Oregano; as well as identifying which beverages are suitable for drinking.
dc.descriptionEl estudio tuvo como propósito conocer el uso de plantas para la elaboración de bebidas aromáticas mediante las TIC. La metodología fue cualitativa, desde la investigación acción, con diseño descriptivo, exploratorio. Se utilizaron técnicas como, observación y diario de campo. Se contó con ciento sesenta (160) estudiantes de la IED Armando Estrada Flores en los grados de preescolar a noveno de básica secundaria. Como resultado se identificaron los diferentes tipos de plantas aromáticas existentes y sus características pertinentes para la elaboración de bebidas aromáticas. Concluyendo que a partir de las TIC se pueden detallar características de las plantas aromáticas más comunes en el corregimiento de Riofrio - Magdalena como son el Toronjil, la Albahaca, la Hierbabuena, la Menta y el Orégano; además de identificar cuáles son las bebidas adecuadas para el consumo.
dc.formatapplication/pdf
dc.formatapplication/pdf
dc.languageeng
dc.publisherFundación I+D+I
dc.relationIJMSOR; Vol. 3, Núm. 1 (2018)
dc.relationIJMSOR: International Journal of Management Science & Operation Research
dc.relationIJMSOR: International Journal of Management Science & Operation Research
dc.relation1
dc.relation3
dc.relationIJMSOR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightshttp://purl.org/coar/access_right/c_abf2
dc.sourceIJMSOR: International Journal of Management Science & Operation Research
dc.sourcehttp://ijmsoridi.com/index.php/ijmsor/article/view/95
dc.subjectplants
dc.subjectaromatic drinks
dc.subjectTIC
dc.subjectplantas
dc.subjectbebidas aromáticas
dc.subjectTIC
dc.titleUse of Plants for Production of Herbal Teas using ICT
dc.titleUso de Plantas para la elaboración de Bebidas Aromáticas mediante las TIC
dc.typeArtículo de revista
dc.typehttp://purl.org/coar/resource_type/c_6501
dc.typeText
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/article
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.typehttp://purl.org/redcol/resource_type/ART
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/acceptedVersion
dc.typehttp://purl.org/coar/version/c_ab4af688f83e57aa


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