Use of Plants for Production of Herbal Teas using ICT
Uso de Plantas para la elaboración de Bebidas Aromáticas mediante las TIC
dc.creator | Pertuz–Orozco, Ismael | |
dc.creator | Burgos–Gonzales, Joaquín Alberto | |
dc.creator | Calderón–Ávila, Yaneth | |
dc.creator | Cervantes–Padilla, Glory Luz | |
dc.creator | Cuello Gómez, Carmen | |
dc.creator | Galves Bermúdez, Noris | |
dc.creator | Hernández Cantillo, Libia Esther | |
dc.creator | Linero Porto, Yesenia Ester | |
dc.creator | Maldonado Sierra, Faridis | |
dc.creator | Monsalvo Núñez, Maritza | |
dc.creator | Orozco Cantillo, Nelci | |
dc.creator | Torregroza Armella, Edith Cecilia | |
dc.date | 2019-01-22T21:21:38Z | |
dc.date | 2019-01-22T21:21:38Z | |
dc.date | 2018-12-13 | |
dc.date.accessioned | 2023-10-03T20:07:12Z | |
dc.date.available | 2023-10-03T20:07:12Z | |
dc.identifier | I. Pertuz–Orozco, J.A. Burgos–Gonzales, Y. Calderón–Ávila, G. Cervantes–Padilla, C. Cuello–Gómez, N. Galves– Bermúdez, L. Hernández–Cantillo, Y. Linero–Porto, F. Maldonado–Sierra, M. Monsalvo–Núñez, N. Orozco–Cantillo & E. Torregroza–Armella “Use of Plants for Production of Herbal Teas using ICT”, IJMSOR, vol. 3, no. 1, pp. 45-50, 2018. https://doi.org/10.17981/ijmsor.03.01.08 | |
dc.identifier | 2539-5416 electrónico | |
dc.identifier | http://hdl.handle.net/11323/2040 | |
dc.identifier | https://doi.org/10.17981/ijmsor.03.01.08 | |
dc.identifier | 10.17981/ijmsor.03.01.08 | |
dc.identifier | 2539-5416 | |
dc.identifier | Corporación Universidad de la Costa | |
dc.identifier | REDICUC - Repositorio CUC | |
dc.identifier | https://repositorio.cuc.edu.co/ | |
dc.identifier.uri | https://repositorioslatinoamericanos.uchile.cl/handle/2250/9174359 | |
dc.description | The purpose of this project was to study the use of plants to manufacture herbal teas through ICT. The methodology was qualitative, based on active research, with a descriptive and exploratory design. The research techniques included observation and use of a field journal. The participants were one hundred and sixty (160) students from the Armando Estrada Flores School, from preschool to ninth grade. As a result, the different types of aromatic plants and the relevant characteristics which make them suitable for manufacturing herbal teas were identified. The conclusion is that ICT can be used to describe the characteristics of the most common aromatic plants in the Riofrio rural district of Magdalena, such as Lemon Balm, Basil, Spearmint, Peppermint and Oregano; as well as identifying which beverages are suitable for drinking. | |
dc.description | El estudio tuvo como propósito conocer el uso de plantas para la elaboración de bebidas aromáticas mediante las TIC. La metodología fue cualitativa, desde la investigación acción, con diseño descriptivo, exploratorio. Se utilizaron técnicas como, observación y diario de campo. Se contó con ciento sesenta (160) estudiantes de la IED Armando Estrada Flores en los grados de preescolar a noveno de básica secundaria. Como resultado se identificaron los diferentes tipos de plantas aromáticas existentes y sus características pertinentes para la elaboración de bebidas aromáticas. Concluyendo que a partir de las TIC se pueden detallar características de las plantas aromáticas más comunes en el corregimiento de Riofrio - Magdalena como son el Toronjil, la Albahaca, la Hierbabuena, la Menta y el Orégano; además de identificar cuáles son las bebidas adecuadas para el consumo. | |
dc.format | application/pdf | |
dc.format | application/pdf | |
dc.language | eng | |
dc.publisher | Fundación I+D+I | |
dc.relation | IJMSOR; Vol. 3, Núm. 1 (2018) | |
dc.relation | IJMSOR: International Journal of Management Science & Operation Research | |
dc.relation | IJMSOR: International Journal of Management Science & Operation Research | |
dc.relation | 1 | |
dc.relation | 3 | |
dc.relation | IJMSOR | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 | |
dc.source | IJMSOR: International Journal of Management Science & Operation Research | |
dc.source | http://ijmsoridi.com/index.php/ijmsor/article/view/95 | |
dc.subject | plants | |
dc.subject | aromatic drinks | |
dc.subject | TIC | |
dc.subject | plantas | |
dc.subject | bebidas aromáticas | |
dc.subject | TIC | |
dc.title | Use of Plants for Production of Herbal Teas using ICT | |
dc.title | Uso de Plantas para la elaboración de Bebidas Aromáticas mediante las TIC | |
dc.type | Artículo de revista | |
dc.type | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |
dc.type | Text | |
dc.type | info:eu-repo/semantics/article | |
dc.type | info:eu-repo/semantics/publishedVersion | |
dc.type | http://purl.org/redcol/resource_type/ART | |
dc.type | info:eu-repo/semantics/acceptedVersion | |
dc.type | http://purl.org/coar/version/c_ab4af688f83e57aa |