es | en | pt | fr
    • Presentación
    • Países
    • Instituciones
    • Participa
        JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
        Ver ítem 
        •   Inicio
        • Colombia
        • Universidades
        • Universidad Tecnológica de Bolivar UTB (Colombia)
        • Ver ítem
        •   Inicio
        • Colombia
        • Universidades
        • Universidad Tecnológica de Bolivar UTB (Colombia)
        • Ver ítem

        Evaluation of ultrasound by direct contact on convective drying of banana (Musa paradisiaca) slices using Principal Component Analysis and Response Surface Methodology

        Fecha
        2019
        Registro en:
        Méndez, E. K., Orrego, C. E., & Enrique, J. (2019, November). Evaluation of Ultrasound By Direct Contact on Convective Drying of Banana (Musa paradisiaca) Slices Using Principal Component Analysis and Response Surface Methodology. In 2019 AIChE Annual Meeting. AIChE.
        https://hdl.handle.net/20.500.12585/12250
        https://scopus.utb.elogim.com/record/display.uri?eid=2-s2.0-85095682485&origin=resultslist&sort=plf-f&src=s&sid=32854409342855a816e89846c88cc974&sot=b&sdt=b&s=TITLE-ABS-KEY%28Evaluation+of+ultrasound+by+direct+contact+on+convective+drying+of+banana%29&sl=182&sessionSearchId=32854409342855a816e89846c88cc974
        Universidad Tecnológica de Bolívar
        Repositorio Universidad Tecnológica de Bolívar
        https://repositorioslatinoamericanos.uchile.cl/handle/2250/8682600
        Autor
        Orrego, C.E.
        Méndez, E.K.
        DelaHoz, E.J.
        Institución
        • Universidad Tecnológica de Bolivar UTB (Colombia)
        Resumen
        Conventional convective drying is one of the latest techniques used to reduce the amount of water in foods, however, due to the long times of exposure to high temperatures, these techniques can reduce the sensory quality, in addition to generating high costs associated with consumption of energy. An alternative to improve efficiency in these processes is to use innovative tools such ultrasound (US) application by using direct contact during drying to improve quality and keep nutritional content of the product with reduction in time, cost and temperatures of operation.
        Materias

        Mostrar el registro completo del ítem


        Red de Repositorios Latinoamericanos
        + de 8.000.000 publicaciones disponibles
        500 instituciones participantes
        Dirección de Servicios de Información y Bibliotecas (SISIB)
        Universidad de Chile
        Ingreso Administradores
        Colecciones destacadas
        • Tesis latinoamericanas
        • Tesis argentinas
        • Tesis chilenas
        • Tesis peruanas
        Nuevas incorporaciones
        • Argentina
        • Brasil
        • Colombia
        • México
        Dirección de Servicios de Información y Bibliotecas (SISIB)
        Universidad de Chile
        Red de Repositorios Latinoamericanos | 2006-2018
         

        EXPLORAR POR

        Instituciones
        Fecha2011 - 20202001 - 20101951 - 20001901 - 19501800 - 1900

        Explorar en Red de Repositorios

        Países >
        Tipo de documento >
        Fecha de publicación >
        Instituciones >

        Red de Repositorios Latinoamericanos
        + de 8.000.000 publicaciones disponibles
        500 instituciones participantes
        Dirección de Servicios de Información y Bibliotecas (SISIB)
        Universidad de Chile
        Ingreso Administradores
        Colecciones destacadas
        • Tesis latinoamericanas
        • Tesis argentinas
        • Tesis chilenas
        • Tesis peruanas
        Nuevas incorporaciones
        • Argentina
        • Brasil
        • Colombia
        • México
        Dirección de Servicios de Información y Bibliotecas (SISIB)
        Universidad de Chile
        Red de Repositorios Latinoamericanos | 2006-2018