info:eu-repo/semantics/publishedVersion
Soybean
Registro en:
Grassini, Patricio; Cafaro la Menza, Nicolás; Rattalino Edreira, Juan Ignacio; Monzon, Juan Pablo; Tenorio, Fatima A.; et al.; Soybean; Elsevier; 2021; 1-756
978-0-12-819194-1
CONICET Digital
CONICET
Autor
Grassini, Patricio
Cafaro la Menza, Nicolás
Rattalino Edreira, Juan Ignacio
Monzon, Juan Pablo
Tenorio, Fatima A.
Specht. James E.
Resumen
Soybean is the major source of vegetable protein in the world. It is produced over a wide range of latitudes, from the Canadian prairies and Northern Great Plains in the USA to tropical areas in the Brazilian Cerrados. This chapter evaluates the environmental (E) and genetic (G) factors regulating soybean development, growth, seed yield, and seed constituents, as influenced by management (M) practices as well. The chapter focuses on three major soybean-producing regions of the world (Corn Belt in USA, Brazilian Cerrados, and Argentinean Pampas), providing examples about how G × E × M interactions are exploited for regional and local adaptation. Opportunities for yield improvement and future research are highlighted. Fil: Grassini, Patricio. Universidad de Nebraska - Lincoln; Estados Unidos Fil: Cafaro la Menza, Nicolás. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mar del Plata; Argentina. Universidad de Nebraska - Lincoln; Estados Unidos Fil: Rattalino Edreira, Juan Ignacio. Universidad de Nebraska - Lincoln; Estados Unidos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mar del Plata; Argentina Fil: Monzon, Juan Pablo. Universidad de Nebraska - Lincoln; Estados Unidos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mar del Plata; Argentina Fil: Tenorio, Fatima A.. Universidad de Nebraska - Lincoln; Estados Unidos Fil: Specht. James E.. Universidad de Nebraska - Lincoln; Estados Unidos