dc.creatorVega, Roberto
dc.creatorMorales, Regino Juan de Dios
dc.creatorOfria, Humberto
dc.date1964-02-03
dc.date.accessioned2023-08-30T20:53:43Z
dc.date.available2023-08-30T20:53:43Z
dc.identifierhttp://bdigital.uncu.edu.ar/18190
dc.identifier.urihttps://repositorioslatinoamericanos.uchile.cl/handle/2250/8541509
dc.descriptionThe present work is a Bibliographie review of alcohols wine contents, specially about those known as superiors. Has been used the KONAORWSKY and PENNIMAN analisys method, using for the lectures a KLETT SUMMERSON type fotocolorimeter and the type solutions concentration values obtained marked in a graphic proposing then a y : a.x type ecuation. In this way are determinated the superior alcohols expressed in mg. per cent of differents kinds of wines observed (whites, reds, pinks, and ele ar wines) and expressed as isobutyl and isoanyl alcohols and their relationship per cent of absolut ethylic alcohol. Has been stablisher the maximum, minimus and average contents for each type of wine and in general for wines of differents kinds ands sources.
dc.descriptionEn el presente trabajo se realiza una revisión bibliográfica del contenido de alcoholes en vinos y especialmente de los denominados alcoholes superiores. Se adopta como método de análisis el de KONAORWSKY y PENNIMAN (A) utilizándose para las lecturas un fotocolorímetro KLETT SUMMERSON, cuyos valores de concentración de las soluciones tipos, se llevan a un gráfico, proponiéndose luego una ecuación del tipo Y= a. x. Se determinan en los distintos tipos de vinos analizados ( blancos, rosados, claretes y tintos) los alcoholes superiores en mgr de vino expresados en alcoholes isoamílico e isobutílico y su relación por ciento de alcohol etílico absoluto. Se establecen los contenidos mínimo, máximos y medios tipo en general para vinos de distintas variedades y procedencia.
dc.descriptionFil: Vega, Roberto. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias
dc.descriptionFil: Morales, Regino Juan de Dios. Universidad Nacional de Cuyo
dc.descriptionFil: Ofria, Humberto. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias
dc.formatapplication/pdf
dc.languagespa
dc.publisherUniversidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightshttp://creativecommons.org/licenses/by/2.5/ar/
dc.sourceRevista de la Facultad de Ciencias Agrarias, Vol. 11, no. 1-2
dc.sourcehttp://bdigital.uncu.edu.ar/18120
dc.subjectAlcoholes
dc.subjectVinos
dc.subjectMendoza (Argentina : provincia)
dc.subjectColorimetría
dc.subjectTécnicas analíticas
dc.subjectAlcoholes superiores
dc.subjectAlcoholes en vinos
dc.titleEstudio del contenido de alcoholes superiores en vinos de Mendoza
dc.typearticle
dc.typeinfo:ar-repo/semantics/artículo
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/article
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.uncu_dependenciaUniversidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias
dc.uncu_journalRevista de la Facultad de Ciencias Agrarias
dc.uncu_journal_volVol. 11, no. 1-2
dc.uncu_idiomaEspañol
dc.uncu_journal_asoc_revista78


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