Libro
Mikuna: Cocina tradicional ecuatoriana
Mikuna: Cocina tradicional ecuatoriana;
Mikuna: Cocina tradicional ecuatoriana
Autor
Tapia Merino, Esteban; Universidad San Francisco de Quito USFQ
Institución
Resumen
Ecuador is a megadiverse country, not only because of its great ecological wealth, but also because of its great cultural wealth, the result of the convergence of various civilizations that have settled in this region for more than 14,000 years.
A vision towards the past, the roots, the facts and the circumstances allows us to understand the idiosyncrasy of the Ecuadorian people, a multicultural country with a long history. Each individual has left their mark, their feelings, their worldview and their traditions, forged over time. Of these traditions, food has always been the center of life, around which daily occupations, customs, and festivities have revolved. Ecuador es un país megadiverso, no solo por su gran riqueza ecológica, sino también por su gran riqueza cultural, fruto de la convergencia de varias civilizaciones que se han asentado en esta región desde hace más de 14 000 años.
Una visión hacia el pasado, las raíces, los hechos y las circunstancias permite entender la idiosincrasia del pueblo ecuatoriano, un país pluricultural con una historia extensa. Cada individuo ha dejado su huella, su sentir, su cosmovisión y sus tradiciones, forjadas a través del tiempo. De estas tradiciones, la comida siempre ha sido el centro de la vida, alrededor del cual ha girado las ocupaciones diarias, las costumbres y las festividades.